Η Google ανακοίνωσε σήμερα, την υποστήριξη για τα passwordless FIDO Sign-in standards, παρουσιάζοντας μάλιστα, πως θα είναι η εμπειρία των τελικών χρηστών με τα passkeys στον Chrome στο Android. Η αλήθεια είναι ότι όλη την προηγούμενη δεκαετία, η Google εργαζόταν για την αντικατάσταση των passwords, καθώς δεν είναι τόσο ασφαλή όσο πιστεύουμε.

passkeys

Αφενός η συνήθεια των χρηστών χρήσης του ίδιου password, αφετέρου οι διαδικτυακές απάτες, είναι όλοι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση, ότι η αλλαγή των passwords με ένα πιο ασφαλές μέσο, πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Να σημειωθεί, ότι η Apple, (iOS, macOS, Safari) και η Microsoft (Windows & Edge), υποστηρίζουν τα νέα standards, απλοποιώντας τη διαδικασία σύνδεσης σε συσκευές, ιστοσελίδες και εφαρμογές, ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Πως θα λειτουργούν τα passkeys στο Android

Το Android smartphone σου θα αποθηκεύει ένα passkey, που θα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα ενός διαδικτυακού λογαριασμού στον Chrome. Αντί δηλαδή να πληκτρολογείς ένα password για να συνδεθείς σε μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή, απλά θα ξεκλειδώνεις το smartphone σου. Τα passkeys συγχρονίζονται με το cloud (Google λογαριασμό) και θα μεταφέρονται όταν αποκτάς ένα νέο τηλέφωνο ή όταν χαθεί.

Στα desktop PCs, το πρώτο log-in θα απαιτεί τη συσκευή σου να είναι κοντά, μετά τα sign-ins θα επιτελούνται με το unlocking του PC.

Όλη η έμφαση με το νέο αυτό σύστημα είναι στον λογαριασμό Google και στο κινητό σου, τα βασικά στοιχεία για το ξεκλείδωμα. Τα passkeys θα λειτουργούν με συσκευές που τρέχουν Android 9 και άνω. Η υιοθέτηση του νέου αυτού χαρακτηριστικού σε επίπεδο βιομηχανίας (ιστοσελίδες, online υπηρεσίες, κατασκευαστές) θα λάβει χώρα εντός του 2022 και 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.