Υπάρχουν τόσα πολλά antivirus στην αγορά, που η αλήθεια είναι ότι ο καταναλωτής δυσκολεύεται να επιλέξει εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες. Όλα υπόσχονται να σε προστατέψουν στο διαδίκτυο, εσένα και την οικογένειά σου από τις απειλές που μπορούν να εγκατασταθούν στο PC σου. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια αναλυτική ματιά στο Bitdefender Total Security 2018.

Αρχικά να σας αναφέρουμε, ότι μπορείτε να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση του Bitdefender Total Security 2018 κάνοντας κλικ σε αυτόν ακριβώς τον σύνδεσμο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σου δίνει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών για να κρίνεις αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες σου.

Η αλήθεια είναι ότι η εγκατάσταση διαρκεί λίγο περισσότερο από τα άλλα antivirus. Και είμαι σίγουρος όταν το λέω αυτό, καθώς στο σύστημα μου μόλις έχω εγκαταστήσει SSD. Αυτό όμως είναι το μόνο του μειονέκτημα, αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι. Μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και άνοιξα το πρόγραμμα, επέλεξα αμέσως τον αυτόματο πιλότο. Στην ουσία, ο αυτόματος πιλότος αναλαμβάνει την ρύθμιση του προγράμματος, όπως την ενημέρωσή του. Να σημειώσω εδώ ότι η ενημέρωση διαρκεί πολύ λίγη ώρα, ενώ την πρώτη φορά θα χρειαστεί να κάνετε και reboot.

Ο αυτόματος πιλότος επίσης προσαρμόζει το λογισμικό κατάλληλα, ώστε βάσει των πόρων που χρησιμοποιούν οι άλλες εφαρμογές, να ρυθμιστεί έτσι το antivirus ώστε σε καμιά περίπτωση να μην επηρεάζει το PC σου. Και πράγματι αυτό συμβαίνει. Δεν διαπίστωσα κάποια μείωση των επιδόσεων.

Interface και Features

Το UI του Bitdefender Total Security 2018, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στην οθόνη, όταν έχετε ανοιχτό το πρόγραμμα. Δεν μπορεί βέβαια να γίνει resize, μπορεί όμως να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε μέρος επιλέξει ο χρήστης. Ανοίγοντας το πρόγραμμα θα συναντήσουμε το κεντρικό UI, όπου εκεί μας δίνεται η επιλογή για γρήγορη σάρωση, σε περίπτωση που είμαστε ανυπόμονοι χρήστες. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε τον έλεγχο ευπάθειας, που ελέγχει το σύστημά σου και διαπιστώνει τι θα πρέπει να διορθώσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανέφερε ότι χρησιμοποιούμε αδύναμο κωδικό σύνδεσης στα Windows και μας προτρέπει να το επιλύσουμε.

Ένα ακόμη feature στο οποίο κρίνουμε καλό να αναφερθούμε, είναι το safepay. Στην ουσία πρόκειται για έναν browser ο οποίος ανοίγει μόλις πατήσεις πάνω στο safepay και η bitdefender σου προτείνει να χρησιμοποιείς, όταν πληκτρολογείς ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς passowords σε ebanking και τα λοιπά. Σου προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το εικονικό πληκτρολόγιο, ενώ δεν δουλεύει το print screen στην Safepay λειτουργία. Τι άλλο θέλεις λοιπόν; Με το One Click optimizer μπορείς εύκολα και γρήγορα να αφαιρέσεις τα λεγόμενα junk files, δίνοντας έτσι μια ανάσα στο PC σου.

Antivirus Protection

Η Bitdefender εξοπλίζει όλα τα προϊόντα της για Windows με την ίδια τεχνολογία antivirus. Έχουμε δηλαδή μια engine η οποία σκανάρει το PC μας για γνωστές απειλές, ενώ λειτουργεί και αποτρεπτικά. Οτιδήποτε ύποπτο εντοπιστεί στο PC μας, ανεβαίνει στο cloud της Bitdefender για άμεση ανάλυση και επιδιόρθωση. Επιπλέον, η Bitdefender, ενημερώνει το malware definitions και τα αποστέλλει στους 500 εκατομμύρια χρήστες κάθε ημέρα. Αν δεν θέλετε να στέλνετε πληροφορίες στην Bitdefender, δηλαδή ανώνυμα usage reports μπορείτε να ξετικάρετε την σχετική επιλογή κατά την διαδικασία εγκατάστασης του προϊόντος.

Security και Privacy Features

Το Bitdefender Total Security 2018, έχει ένα πλήθος χαρακτηριστικών προστασίας. Σου επιτρέπει να σαρώσεις γρήγορα το PC σου, μπορείς στην καραντίνα να δεις τι αρχεία έχει βάλει προκειμένου να αποφασίσεις εσύ τι θα κάνει με αυτά. Στην ενότητα προστασία Web, μπορείς να ορίσεις εσύ τις διευθύνσεις, οι οποίες δεν θα ελέγχονται από το antivirus και τις οποίες θεωρείς ότι είναι ασφαλείς. Tέλος στην ενότητα ασφαλή αρχεία, μπορείς να προστατέψεις τους φακέλους και τα αρχεία σου από επιθέσεις ransomware.

Επίδραση στις επιδόσεις του υπολογιστή

Δεν είδαμε τρομερές επιπτώσεις στις επιδόσεις αλλά και ούτε πολύ κατανάλωση μνήμης RAM(η κατανάλωση μνήμης δεν ξεπέρασε το 3% στα συστήματά μας). Το σημαντικότερο είναι δεν είδαμε αρκετά writes στον SSD μας, που όπως γνωρίζουμε έχουν περιορισμένο κύκλο εγγραφών σε σχέση με τους συμβατικούς δίσκους.

Το AV-Comparatives, ανεξάρτητο εργαστήριο διάσημο για τη διεξαγωγή της πιο ολοκληρωμένης και σύνθετης δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες των λογισμικών ασφάλειας από όλους τους κατασκευαστές, βράβευσε φέτος το Bitdefender ως Προϊόν της Χρονιάς.

Διαβάστε το πλήρες report από εδώ:

https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2018/02/avc_sum_201712_en.pdf

Το Bitdefender Total Security 2018 είναι διαθέσιμο έναντι του ποσού των 44,99 για Δέκα συσκευές για ένα χρόνο και μπορείτε να το αποκτήσετε από το bitdefender.gr το Πλαίσιο, το Public και τον Κωτσόβολο.

Εμείς τις επόμενες ημέρες θα τρέξουμε έναν διαγωνισμό με 10 άδειες των 44.99 ευρώ έκαστη, συνολικού κόστους 450 ευρώ, για να σας δώσουμε την ευκαιρία να επωφεληθείτε και εσείς από την κορυφαία προστασία που προσφέρει το Bitdefender Total Security 2018.

Επίλογος-Συμπέρασμα

Το Bitdefender Total Security αποτελεί μια πολύ ιδανική επιλογή στο σύγχρονο κόσμο των απειλών. Προσφέρει όλα εκείνα που θα θέλαμε από ένα σύγχρονο antivirus, χωρίς εκπτώσεις και μάλιστα σε προσιτή τιμή.

Βέβαια υστερεί σε κάτι. Δεν υπάρχει συνδρομητικό μοντέλο, όπως ακολουθεί η Panda. Και πιστεύουμε ότι η απουσία αυτή είναι σημαντική, γιατί κάποιος ίσως να μην έχει να πληρώσει το ποσό αυτό όλο μαζί, ενώ μια συνδρομή μηνιαία, είναι πιο προσιτή. Σε κάθε περίπτωση, δεν λέμε ότι τα 44.99 ευρώ είναι πολλά, κάθε άλλο, λέμε απλά ότι καθώς το συνδρομητικό μοντέλο έχει ιδιαίτερη απήχηση σε όλο και περισσότερους πελάτες, καλό η Bitdefender είναι να εξετάσει την προσθήκη του μελλοντικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.