Το να μπορούμε να γίνουμε αόρατοι είναι κάτι που υπάρχει στην φαντασία από την δημιουργία του ανθρώπου και των πρώτων πολιτισμών. Όμως η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επέτρεψε στα τέλη του 20ου αιώνα να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, εξαφανίζοντας τα πρώτα αντικείμενα από τα μάτια μας.

Κατά καιρούς βλέπουμε υλοποιήσεις πάνω στο θέμα, με νέες τεχνολογίες να εμφανίζονται. Το πρόβλημα είναι πως συνήθως αυτοί οι μηχανισμοί δεν είναι τόσο πρακτικοί. Τώρα έρχεται η βρετανική εταιρία Invisibility Shield με μια νέα πρόταση, βγαλμένη από τον μανδύα αορατότητας του Harry Potter. Η εταιρία ανακοίνωσε το 2022 πως ξεκινάει την ανάπτυξη ενός συστήματος αορατότητας και πλέον ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει ένα νέο σύστημα που μπορεί να κρύψει έναν άνθρωπο από την κοινή θέα.

Η συσκευή έχει μήκος 1.5 μέτρο και το ύψος της είναι ρυθμιζόμενο, φτάνοντας μέχρι και τα 2 μέτρα. Η κατασκευή της είναι από υψηλής ποιότητας πολυανθρακικό υλικό, που χρησιμοποιεί μια διάταξη φακών, κατασκευασμένων με μεγάλη ακρίβεια. Με αυτό τον τρόπο, το φως που αντανακλάται από το άτομο που βρίσκεται πίσω της, φεύγει μακριά από το άτομο που βρίσκεται μπροστά της.

«Οι φακοί σε αυτήν τη διάταξη είναι προσανατολισμένοι έτσι ώστε η κάθετη λωρίδα φωτός που αντανακλάται από το όρθιο/σκυμμένο άτομο να διαχέεται όταν απλώνεται οριζόντια περνώντας από το πίσω μέρος της ασπίδας», αναφέρει η εταιρεία που αναζητά χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση και μαζική παραγωγή της συσκευής της σε μια από τις δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες χρηματοδότησης, το KickStarter!

Η εταιρία δηλώνει πως η ασπίδα αορατότητάς της είναι πιο αποτελεσματική σε ομοιόμορφα φόντα, όπως το γρασίδι, η άμμος και ο ουρανός.

«Τα φόντο με καθορισμένες οριζόντιες γραμμές λειτουργούν εξαιρετικά καλά και αυτ μπορεί να είναι φυσικά χαρακτηριστικά όπως ο ορίζοντας ή ανθρωπογενή χαρακτηριστικά όπως τοίχοι, ράγες ή ζωγραφισμένες γραμμές» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Invisibility Shield Co.

Vodafone: Πετυχαίνει την ελαχιστοποίηση του latency στο δίκτυό της

Μάλιστα φαίνεται να είναι και αρκετά φθηνό το προϊόν στο KickStarter, αφού με 54 λίρες παίρνεται ένα με διαστάσεις 12 ίντσες x 7.9 ίντσες. Οι τιμές αναβίανουν μέχρι την Full Size MEGASHIELD στις 1.099 λίρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.