Πολλές χρήσιμες ψηφιακές υπηρεσίες έχουν δώσει τέλος στην ταλαιπωρία οδηγών, απαλλάσσοντας τους από χρονοβόρες επισκέψεις. Από την παρουσία του διπλώματος οδήγησης στο κινητή τηλέφωνο και την ανανέωσή του μέσω του gov.gr ως και το My Auto κάθε οδηγός της χώρας μας έχει δει την καθημερινότητά του να γίνεται ευκολότερη.

Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι το Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι που είναι διαθέσιμο από το 2022. Το δίπλωμα οδήγησης εντός του πορτοφολιού έχει την ίδια ακριβώς ισχύ με το έγχαρτο εντός της χώρας με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια.

Για τη χρήση της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο χρήστης χρειάζεται:

  • Είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου,
  • είτε τoυς προσωπικούς του κωδικούς web banking.

Το όχημά μου (My Auto)

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για κάθε όχημά σας, είναι:

  • τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
  • αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
  • στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
  • το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
  • στοιχεία ασφάλισης

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Οι πληροφορίες του οχήματος παρουσιάζονται ανά πηγή πληροφοριών (μητρώα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων). Από τα οχήματα για τα οποία μπορείτε να δείτε πληροφορίες εξαιτούνται τα μοτοποδήλατα.

Η υπηρεσία αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο αυτοκινήτου στον οποίο σταδιακά θα προστίθενται και νέες πληροφορίες.

MyAuto στο Gov.gr Wallet

Προ ολίγων μηνών το MyAuto μπορεί να «μεταφερθεί» και στο Gov.gr Wallet, έτσι ώστε ο οδηγός να βρίσκει όλες τις απαραίτητες πληφορορίες για το όχημά του ακόμα ευκολότερα, μόλις με λίγα κλικ. Προαπαιτούμενο, φυσικά, είναι ο χρήστης να έχει περάσει το «ψηφιακό πορτοφόλι» στο κινητό του τηλέφωνο.

Σήμερα, πάνω από 200.000 ιδιοκτήτες έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τηλέφωνο τα στοιχεία των οχημάτων τους μέσω της εφαρμογής «MyAuto».

Όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός στο gov.gr

Χείρα βοηθείας στον οδηγό έχει προσφέρει και το gov.gr, δηλαδή η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους με τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου.

Για να βρουν όσα τους αφορούν, οι οδηγοί πρέπει να εισέλθουν στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και στη συνέχεια να επιλέξουν «Μετακινήσεις» .

Εναλλακτικά η πρόσβαση γίνει μέσω του auto.gov.gr

Η Ψηφιακή Πύλη Κινητικότητας, σε πρώτη φάση, συγκεντρώνει σε ενιαίο κατάλογο όλες τις υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με οχήματα, ώστε να διευκολύνεται η εύρεση και η χρήση τους από τους πολίτες.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες είτε πανελλαδικά, ή μόνο σε συγκεκριμένες Περιφέρειες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οχήματα

Άδεια οδήγησης

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Μετακινήσεις

Επιβατικά Οχήματα

Επαγγελματικά οχήματα

Σε λειτουργία βρίσκεται και η πλατφόρμα MyCar  της ΑΑΔΕ όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να:

Θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους.
Κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.  Άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα Ενημερωθούν για πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας έτους 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.