Αν και η Samsung ετοιμάζεται να μας εντυπωσιάσει με τον αισθητήρα των 108MP του Samsung Galaxy S11, η Apple δεν επαναπαύεται από την πρόσφατη επιτυχία των iPhones και προβαίνει στην εξαγορά μιας νέας εταιρείας, η οποία αποκαλείται Spectral Edge Ltd. Στόχος της, είναι να βελτιώσει την παρουσίαση του χρώματος και την low light φωτογραφία των αισθητήρων της, με την χρήση της τεχνολογία της Spectral. Οι πατέντες που έχει στη κατοχή της η Spectral Edge προέρχονται από ακαδημαϊκές έρευνες και αποτελούνται από αλγόριθμους μηχανικής μάθησης που μπορούν να ενσωματωθούν τόσο στο chip αλλά και στο software για τη βελτίωση των φωτογραφιών σε πραγματικό χρόνο.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple πρόλαβε και εξαγόρασε την startup εταιρεία πριν η ίδια αδειοδοτήσει το λογισμικό της σε άλλες. Τι μπορούμε ως εκ τούτου να περιμένουμε από τα iPhones από εδώ και στο εξής; Ο CEO της Spectral Rhodi Thomas αναφέρει:

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια πραγματική λύση για το white balancing ολόκληρης της φωτογραφίας σε smartphones – αντίθετα λαμβάνεις περιοχές της φωτογραφίας με υπερβολικά μπλε, ή κίτρινα αλλά η τεχνολογία μας επιτρέπει την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Μπορούμε επίσης να υποστηρίξουμε bokeh processing με την εξάλειψη των artifacts που είναι συχνά σε αυτού του είδους τις φωτογραφίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.