Μια πρόσφατη ομαδική αγωγή κατηγορεί τη Samsung ότι δεν προστατεύει προσωπικές πληροφορίες αφού η εταιρεία αντιμετώπισε παραβίαση δεδομένων στα συστήματά της που εδρεύουν στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υποβλήθηκε καταγγελία στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νεβάδα στις 6 Σεπτεμβρίου. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι η ενάγουσα Shelby Harmer και άλλοι πελάτες που επηρεάστηκαν δεν ειδοποιήθηκαν αρκετά σύντομα μετά την κυβερνοεπίθεση στη Samsung.

Το περιστατικό που αναφέρεται στην προτεινόμενη αγωγή συνέβη στα τέλη Ιουλίου 2022 όταν ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος κατάφερε να κλέψει προσωπικές πληροφορίες από τα συστήματα της Samsung στις ΗΠΑ, όπως ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας και δημογραφικά στοιχεία, ημερομηνίες γέννησης και πληροφορίες εγγραφής προϊόντος.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την παραβίαση περίπου στις 4 Αυγούστου, μετά από έρευνα. Ωστόσο, το πρόβλημα που επισημαίνει η καταγγελία είναι το γεγονός ότι η Samsung δεν επικοινώνησε με τους επηρεαζόμενους πελάτες της πριν περάσει ένας μήνας από την ανακάλυψη της παραβίασης.

Παρά τη δήλωση ότι έχει λάβει μέτρα για την προστασία των επηρεαζόμενων συστημάτων της και πως συνεργάζεται με μια κορυφαία εξωτερική εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και με τις αρχές επιβολής του νόμου, η Samsung χρειάστηκε περίπου ένα μήνα πριν προειδοποιήσει τους πελάτες της.

Σύμφωνα με την ομαδική αγωγή, αυτός ήταν περισσότερο από αρκετός χρόνος για να αποκαλυφθεί η παραβίαση και η απόφαση της εταιρείας να περιμένει ισοδυναμεί με παραμέληση του καθήκοντός της ως συλλέκτη προσωπικών πληροφοριών.

Μπορεί να χρειαστούν από εβδομάδες έως μήνες πριν οι περισσότερες εταιρείες ανακαλύψουν μια παραβίαση δεδομένων. Ωστόσο, εάν η Samsung ανακάλυψε την παραβίαση κάποια στιγμή γύρω στις 4 Αυγούστου, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς γιατί η εταιρεία θα περίμενε τον Σεπτέμβριο για να ενημερώσει τους πελάτες της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.