Τα φημολογούμενα σχέδια της Apple ότι θα απαιτεί πιστοποίηση για USB-C αξεσουάρ προκειμένου αυτά να λειτουργούν σωστά στο iPhone 15, φαίνεται να έχουν ήδη τραβήξει τα βλέμματα των ρυθμιστικών αρτχών.

Η Ευρωπαική Ένωση πέρασε νόμο πέρυσι απαιτώντας κοινή θύρα στις συσκευές που πωλούνται στην Ευρώπη, μέχρι το 2024. Κάτι τέτοιο αναγκάζει την εταιρεία να εγκαταλείψει την Lightning θύρα για χάρη του USB C, με τις φήμες να επισημαίνουν ότι το USB-C θα έρθει ήδη αυτό το φθινόπωρο με τα iPhone 15.

Η Apple φαίνεται να εξετάζει να κάνει τους κατασκευαστές φορτιστών, καλωδίων και άλλων αξεσουάρ συμβατούς με το πρόγραμμα Made for iPhone. Η πιστοποίηση σημαίνει ότι η Apple θα εγγυάται την ορθή λειτουργία των αξεσουάρ με τις συσκευές, με τα υπόλοιπα που δεν θα έχουν πιστοποίηση να αναμένεται να μην μπορούν να φορτίσουν τη συσκευή στη μέγιστη ταχύτητα.

Αν τελικά επαληθευθούν αυτές οι φήμες, τότε η προσέγγιση της Apple έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το νόμο, καθώς απαιτεί το κοινό πρότυπο να λειτουργεί το ίδιο με όλες τις συσκευές και τα αξεσουάρ.

Ο Ευρωβουλευτής Alex Agius Saliba ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα σχέδια της Apple να προσφέρει διαφορετικές ταχύτητες φόρτισης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας. Αν οι φήμες επαληθευθούν, τότε αυτό δείχνει πως οι αιτιάσεις της εταιρείας κατά του κοινού φορτιστή τα προηγούμενα χρόνια δεν αφορούσαν την καινοτομία, αλλά αντίθετα μόνο τα κέρδη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.