Μια νέα ιδιαίτερα ανησυχητική έρευνα, σπεύδει να σημειώσει ότι περισσότερες από 2.040 εφαρμογές στο Google Play Store είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Ορισμένες, απαιτούν ιδιαίτερα ύποπτες permissions ενώ άλλες αποτελούν malware. Η έρευνα περιλαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο εφαρμογές στο Google Play Store και αποκάλυψε μεγάλες ποσότητες fake apps χωρίς malware αλλά και πάλι απαιτούν permissions για την πρόσβαση σε δεδομένα που δεν θα έπρεπε. Και ίσως θα γνωρίζετε ορισμένους τίτλους, όπως το Hill Climb Racing ή το Temple Run.

Για το process όλων των ενός εκατομμυρίων εφαρμογών, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν νευρωνικά δίκτυα και μηχανική μάθηση. Ο αλγόριθμος έψαχνε να βρει παρόμοιες περιγραφές εφαρμογών και παρόμοια εικονίδια για τα 10.000 πιο δημοφιλή apps του app store. Ο αλγόριθμος επέστρεψε 49.608 πιθανές απειλές.

Με τη χρήση του Virus Total, περίπου 7.246 εφαρμογές έγιναν flagged σαν επιβλαβείς και 2.040 από αυτές προσδιορίστηκαν ως υψηλού κινδύνου ή fake. Οι εφαρμογές που μελετήθηκαν έχουν ήδη αφαιρεθεί και η ομάδα της Google απαντά ότι ο αριθμός των submissions στο Play Store εφαρμογών που έχουν απορριφθεί έχει αυξηθεί περισσότερο από 55% σε σχέση με πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.