Η OnePlus έκανε μεγάλες αλλαγές στις δραστηριότητες της τον περασμένο χρόνο. Αυτό που ξεκίνησε ως συγχώνευση μερικών ομάδων έγινε η πλήρης ενσωμάτωση με την Oppo, τον Ιούνιο του 2021.

Τον επόμενο μήνα, η OnePlus ανακοίνωσε ότι το OxygenOS θα μοιραστεί μια ολοκληρωμένη βάση κώδικα με το ColorOS. Πριν από αυτήν την ανακοίνωση, τα νέα τηλέφωνα εταιρείας που κυκλοφόρησαν φέτος στην Κίνα είχαν εγκαταλείψει το HydrogenOS για το ColorOS.

Τώρα, η κινέζικη κατασκευάστρια αποκάλυψε μια μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα τηλέφωνα τα δικά της και της Oppo, μέσα στο επόμενο έτος. Πρόκειται για το οριστικό τέλος των ROMs τους.

Σε μια δημοσίευση στο φόρουμ με τίτλο OnePlus 2.0 που περιγράφει λεπτομερώς το μέλλον της εταιρείας, ο ιδρυτής της, Pete Lau, αποκάλυψε ότι οι ομάδες του OxygenOS και του ColorOS έχουν ενωθεί σε μία την οποία θα διευθύνει ο Gary C., επικεφαλής του OxygenOS.

OxygenOS ColorOS New OS OnePlus 10

Αυτή η νέα ομάδα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός ενοποιημένου και αναβαθμισμένου λειτουργικού συστήματος που θα τροφοδοτεί τις συσκευές των δύο εταιρειών παγκοσμίως. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα προσφέρει τη γρήγορη, ομαλή, χωρίς κολλήματα εμπειρία του OxygenOS και τη σταθερότητα με τα πλούσια χαρακτηριστικά του ColorOS.

Αυτό το νέο ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα δεν έχει ακόμη όνομα, αλλά ο Pete Lau διαβεβαίωσε τους θαυμαστές της OnePlus ότι θα διατηρήσει το «DNA του OxygenOS που πολλοί από εσάς αγαπάτε τόσο πολύ, ενώ θα σας προσφέρει συνολικά μια αναβαθμισμένη εμπειρία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus, ο οποίος εργάζεται επίσης ως Διευθυντής Προϊόντων της Oppo, δήλωσε επίσης ότι το νέο ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα θα προσαρμοστεί ειδικά για της συσκευές της εταιρείας του, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών της. Το λειτουργικό σύστημα θα είναι καθαρό και ελαφρύ και η OnePlus θα συνεχίσει να υποστηρίζει το ξεκλείδωμα των bootloaders.

Το νέο ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα θα κάνει ντεμπούτο μαζί με τις πρώτες ναυαρχίδες της κινέζικης εταιρείας για το 2022, τα OnePlus 10. Η εταιρεία λέει ότι η ενοποίηση θα ολοκληρωθεί με την επόμενη βασική ενημέρωση του Android το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να είναι διαθέσιμο με την ενημέρωση στο Android 13 για άλλες συσκευές πέρα των 10 series. Η εταιρεία λέει ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις συσκευές που θα λάβουν την ενημέρωση κάποια στιγμή αργότερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.