Ο αστροναύτης Ron Garan αποκάλυψε ένα άκρως περίεργο συναίσθημα που ένιωσε όταν είδε τον πλανήτη Γη από το διάστημα για πρώτη φορά. Και άλλοι αστροναύτες οι οποίοι επισκέφθηκαν το διάστημα αναφέρουν το ίδιο αίσθημα που νιώθουν

Ο λόγος για το Overview Effect με τον ίδιο να εξηγεί ότι βλέποντας τη Γη από το διάστημα συνειδητοποίησε πόσο συνδεδεμένοι είναι όλοι και πως προβλήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η αποψίλωση των δασών, η απώλεια της βιοποικιλότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα που αφορούν τον πλανήτη.

Revolut: Σαφής προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες! Ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα απάτης

Ο Garan συνέχισε εξηγώντας ότι πιστεύει ότι η κοινωνία ως συλλογικότητα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Είναι προφανές από την οπτική γωνία του διαστήματος ότι ζούμε ένα ψέμα. Πρέπει να μετακινηθούμε από τη σκέψη οικονομία – κοινωνία – πλανήτης στη σκέψη πλανήτης – κοινωνία -οικονομία, ανέφερε συγκεκριμένα.

Αλλά και ο Michael Collins του Apollo 11 είχε αναφέρει πόσο εκπληκτικό ήταν να βλέπεις τη Γη τόσο εύθραυστη και τόσο μικροσκοπική.

Σύμφωνα με τη wikipedia το Overview Effect είναι ένα φαινόμενο που αναφέρουν ορισμένοι αστροναύτες κατά τη θέαση της Γης από το διάστημα. Οι ερευνητές έχουν χαρακτηρίσει το φαινόμενο ως μια κατάσταση δέους που επέρχεται από ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό ερέθισμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.