Ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές για τη σύνδεση στο διαδίκτυο και ειδικότερα για τις συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι. Οι πάροχοι καλούνται να συμφωνήσουν για τις εκπτώσεις όγκου μεταξύ τους σε νέα διαβούλευση που έφερε ο ΟΤΕ.

Οι εκπτώσεις όγκου, αναφέρονται στη χονδρική, όταν χρησιμοποιούν ο ένας το δίκτυο του άλλου. Στόχος τους, ιδιαίτερα για τις Vodafone και Nova που αγοράζουν σε μεγαλύτερο βαθμό χονδρική από τον ΟΤΕ γραμμές FTTH, η αύξηση του περιθωρίου κέρδους, ώστε να προσφέρουν φθηνά τιμολόγια στη λιανική.

Η Vodafone και η Nova ήδη βλέπουν θετικά τις εκπτώσεις όγκου από τον ΟΤΕ που τίθενται προς διαβούλευση, με την πρώτη να έχει καταρχής συμφωνήσεις. Η διαβούλευση της ΕΕΤΤ θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 και αφορά ειδικότερα την πρόταση του ΟΤΕ για παροχή εκπτώσεων σε υπηρεσίες FTTH με δεσμεύσεις όγκου, ως κίνητρο για την αύξηση των συνδέσεων οπτικής ίνας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.