Ο Steve Jobs, ο σεβαστός CEO της Apple Inc., ήταν γνωστός για την αδιάκοπη επιδίωξη της τελειότητας. Ο Vic Gundotra, πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της Google, μοιράστηκε πρόσφατα μια αποκαλυπτική ιστορία από τον Ιανουάριο του 2008, η οποία αναδεικνύει τη σχολαστική προσοχή του Jobs στη λεπτομέρεια. Εν μέσω της παραίτησης του Jobs, αυτή η ιστορία ήρθε ξανά στην επιφάνεια, προσφέροντας πληροφορίες για την ακλόνητη δέσμευσή του στην τελειότητα των προϊόντων.

Αρχικά, αναφέρθηκε από το 9to5Google το 2011, η ιστορία αφηγείται ένα κυριακάτικο τηλεφώνημα του Jobs προς τον Gundotra, που αφορούσε επειγόντως ένα φαινομενικά ασήμαντο ζήτημα: τη χρωματική διαβάθμιση του λογότυπου της Google στο iPhone. Ο Jobs, γνωστός για τα αυστηρά του πρότυπα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόχρωση του δεύτερου “O” στο Google και ανέθεσε αμέσως στην ομάδα του να το διορθώσει. Αυτό το περιστατικό αποτελεί παράδειγμα της αδιάκοπης επιδίωξης του Jobs για τελειότητα, ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Η ανάμνηση του Gundotra ρίχνει φως στο ιδιαίτερο στιλ ηγεσίας του Jobs, που χαρακτηρίζεται από την αδιάλλακτη έμφαση στην καινοτομία και την ακρίβεια. Η δυναμική προσέγγιση του Jobs στην επίλυση προβλημάτων ενίσχυσε μια κουλτούρα δημιουργικότητας στην Apple, όπου κάθε λεπτομέρεια είχε σημασία, ακόμη και οι αποχρώσεις του κίτρινου σε ένα λογότυπο, όπως αυτό της Google, που δεν ταιριάζει στα iPhone.

Παρά τη θητεία του Gundotra στη Microsoft Corp., ο θαυμασμός του για το όραμα του Jobs παρέμεινε ακλόνητος. Αναλογιζόμενος τη σημασία της σχολαστικότητας του Jobs, ο Gundotra τόνισε το μάθημα για τους CEOs να δίνουν προτεραιότητα ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες – μια απόδειξη της διαρκούς επιρροής του Jobs στην ηγεσία και το πάθος για την αριστεία. Η κληρονομιά του Steve Jobs παραμένει μέσα από τις αρχές της καινοτομίας και του σχεδιασμού που ενστάλαξε στην Apple, υπενθυμίζοντάς μας τη μεταμορφωτική δύναμη της οραματικής ηγεσίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνολογίας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.