Η Intel δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Thunderbolt 4, το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος.

Μπορεί το Thunderbolt 4 να μην προσφέρει καμία βελτίωση στις ταχύτητες, που παραμένουν στα 40Gb/s όπως και στο Thunderbolt 3, αλλά η Intel έχει κάνει κάποιες αξιοσημείωτες βελτιώσεις.

Thunderbolt 4

Το νέο hardware interface υποστηρίζει universal καλώδια έως 2 μέτρα χωρίς την ανάγκη χρήσης active καλωδίων που υποστηρίζουν πιο αργά hardware interface όπως το Thunderbolt 3. Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για docks και αξεσουάρ με έως 4 θύρες – μία upstream, τρεις downstream.

Η Thunderbolt 4 διπλασιάζει τα ελάχιστα όρια σε βίντεο και δεδομένα. Υποστηρίζει δύο 4K οθόνες ή μία 8K οθόνη, και PCIe στα 32Gbps για αποθηκευτικό χώρο με ταχύτητες μέχρι 3.000MBps. Επίσης, υπάρχει Intel VT-d-based DMA προστασία για τη φυσική αποτροπή DMA επιθέσεων.

Οι Thunderbolt 4 θύρες και τα καλώδια είναι συμβατά με USB 4, Thunderbolt 3, και άλλα, ενώ διατηρούν το κλασικό design των USB type-C συνδέσμων.

Το Thunderbolt 4 θα κάνει ντεμπούτο με τους Tiger Lake επεξεργαστές της Intel, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για laptops.

Thunderbolt 4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.