Η MWC 2022 βρίσκεται επίσημα σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη και αντί για smartphone, η Huawei ανεβαίνει στη σκηνή για να ανακοινώσει νέες συσκευές Windows. Η γκάμα συσκευών που θα κυκλοφορήσει το 2022 περιλαμβάνει ένα νέο MateBook X Pro, το 2 σε 1 MateBook E, το MateStation X all-in-one (AiO), και το MatePad Paper e-reader. Όλες αυτές οι συσκευές υποστηρίζονται από τη συνδεσιμότητα Super Device της εταιρείας, επιτρέποντας τη συνεργασία μεταξύ συσκευών στο οικοσύστημα της, συμπεριλαμβανομένων των smartphone και tablet που τρέχουν HarmonyOS/Android.

Huawei MateBook X Pro

Η πρώτη συσκευή που βγαίνει από την MWC 2022 είναι ο νέος φορητός υπολογιστής MateBook X Pro, ο οποίος έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για φέτος. Αυτό το νέο μοντέλο είναι 15,5 χιλιοστά στο παχύτερο σημείο του και ζυγίζει μόλις 1,38 κιλά.

Huawei MateBook X Pro E MateStation MatePaper MWC 2022

Διαθέτει οθόνη 14,2 ιντσών σε ευκρινή ανάλυση 3120 x 2080 pixels και αναλογία διαστάσεων 3:2, ενώ έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz και μπορεί να φτάσει έως και 500nits φωτεινότητας.

Είναι επίσης ακριβές ως προς το χρώμα, καλύπτοντας το 100% του DCI-P3 και βαθμολογία Delta E < 1 για ακρίβεια χρώματος. Πάνω από την οθόνη, υπάρχει μια κάμερα web 720p για βιντεοκλήσεις.

Η Huawei λέει ότι ο νέος σχεδιασμός του MateBook X Pro (2022) της επέτρεψε να επανασχεδιάσει και το σύστημα ψύξης και να προσφέρει 60% περισσότερη ροή αέρα και 100% περισσότερη απαγωγή θερμότητας σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αυτό επιτρέπει στην CPU να λειτουργεί σε υψηλότερη ισχύ, αν και η εταιρεία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί επεξεργαστές της σειράς U της Intel. Ωστόσο, αυτοί είναι επεξεργαστές 11ης γενιάς, επομένως δεν είναι το νεότερο υλικό.

Το νέο MateBook X Pro έρχεται επίσης με βελτιωμένη επιφάνεια αφής που χρησιμοποιεί έξυπνες χειρονομίες. Για παράδειγμα, η σάρωση προς τα επάνω ή προς τα κάτω στο αριστερό άκρο θα προσαρμόσει τη φωτεινότητα της οθόνης, ενώ η σάρωση με τον ίδιο τρόπο στη δεξιά άκρη μπορεί να αλλάξει την ένταση του ήχου.

Μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στην επάνω άκρη για επαναφορά ή γρήγορη προώθηση ενός βίντεο ή μιας ταινίας. Τέλος, μπορείτε να χτυπήσετε δύο φορές την επιφάνεια αφής για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Το ηχοσύστημα είναι επίσης πολλά υποσχόμενο. Υπάρχει μια εγκατάσταση έξι ηχείων με αυτό που η Huawei αποκαλεί τεχνολογία “ανακατασκευής ηχητικού πεδίου” για παροχή υψηλής ποιότητας ισχυρού ήχου.

Τέλος, έχει τέσσερις θύρες USB type-C, που όλες υποστηρίζουν φόρτιση – αλλά καμία από αυτές δεν υποστηρίζει Thunderbolt 4. Οι δύο έχουν ταχύτητες USB 3.2 Gen 2, ενώ οι άλλες δύο έχουν ταχύτητες USB 3.2 Gen 1.

Ο παρεχόμενος φορτιστής GaN μπορεί να παρέχει έως και 90W ισχύος στο MateBook X Pro, αλλά μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε στο τηλέφωνό σας Huawei, με υποστήριξη για SuperCharge 50W.

Huawei MateBook E

Το επόμενο προϊόν της MWC 2022 είναι το MateBook E, ένας 2 σε 1 υπολογιστής/tablet με Windows, που προορίζεται να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το Surface Pro.

Huawei MateBook X Pro E MateStation MatePaper MWC 2022

Έχει κάποια πλεονεκτήματα, καθώς είναι μόλις 7,9 χιλιοστά (σε σύγκριση με 9,3 χιλιοστά στο Surface Pro 8) και έχει βάρος 709 γραμμάρια (που είναι επίσης λιγότερο από τα 891 γραμμάρια του premium tablet της Microsoft).

Το tablet έχει πλαίσιο μαγνησίου και πίσω πλαίσιο από ανθρακονήματα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Huawei MateBook E είναι η οθόνη OLED, κάτι που εξακολουθεί να μην είναι πολύ συνηθισμένο στους φορητούς υπολογιστές.

Είναι ένα πάνελ 12,6 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1600 pixels και φτάνει σε μέγιστη φωτεινότητα 600nits, καθιστώντας το αρκετά καλό για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Καλύπτει επίσης το 100% του DCI-P3 και έχει Delta E < 1, επομένως η αναπαραγωγή χρωμάτων θα πρέπει επίσης να είναι εξαιρετική. Και φυσικά, επειδή είναι OLED, έχετε αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1, επομένως τα χρώματα πρέπει πραγματικά να αναδύονται, ειδικά σε σκούρο φόντο.

Το Huawei MateBook E τροφοδοτείται από τους επεξεργαστές 11ης γενιάς της Intel, συγκεκριμένα τα μοντέλα 9W, και χρησιμοποιεί ένα σύστημα ψύξης 3D για να λειτουργεί ομαλά.

Για συνδεσιμότητα, έχουμε μία θύρα USB type-C, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για φόρτιση, αλλά υποστηρίζει το Thunderbolt 4 εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βάση σύνδεσης. Υπάρχουν επίσης pogo pins για τη σύνδεση του αποσπώμενου πληκτρολογίου.

Το Huawei MateBook E υποστηρίζει το έξυπνο μαγνητικό πληκτρολόγιο της εταιρείας, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως θήκη και βάση στήριξης. Η θήκη τυλίγεται και στις δύο πλευρές και το πληκτρολόγιο διαθέτει πλήκτρα πλήρους μεγέθους με διαδρομή 1,3 χιλιοστά.

Υπάρχει επίσης ένα πληκτρολόγιο Glide που πωλείται χωριστά, το οποίο είναι φωτισμένο με οπίσθιο φωτισμό και περιλαμβάνει θύρα USB type-C με ταχύτητα φόρτισης 65W.

Το MateBook E έρχεται επίσης με υποστήριξη για το M Pencil (2ης γενιάς) και μπορεί πραγματικά να συνδεθεί μαγνητικά στο πλάι του tablet και να φορτιστεί ασύρματα. Το M Pencil υποστηρίζει 4.096 επίπεδα πίεσης και έχει μόλις 2ms latency στα Windows.

Huawei MateStation X

Προχωρώντας σε άλλο τομέα, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το MateStation X, έναν υπολογιστή all-in-one που τροφοδοτείται από επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 H-series, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για φορητούς υπολογιστές.

Huawei MateBook X Pro E MateStation MatePaper MWC 2022

Εκτός από τους όχι και τόσο νέους επεξεργαστές, το πακέτο δεν προσφέρει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, αλλά τουλάχιστον έχει 16GB μνήμη RAM και 1TB PCIe Gen 3 SSD.

Το αποκορύφωμα του MateStation X είναι η οθόνη, η οποία είναι 28,2 ίντσες διαγώνιο, έχει αναλογία διαστάσεων 3:2 – παρόμοια με την οθόνη MateView που κυκλοφόρησε η εταιρεία πέρυσι.

Επίσης, μπορεί να φτάσει έως και 500nits, καλύπτει το 98% του DCI-P3 και έχει Delta E <= 1, επομένως η ακρίβεια των χρωμάτων είναι εξαιρετική, και για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα, είναι μια οθόνη αφής με πολλαπλή αφής 10 σημείων.

Η εταιρεία την περιγράφει ως αιωρούμενη οθόνη λόγω των ελάχιστων πλαισίων και της αναλογίας οθόνης προς σώμα 86,3%. Μπορείτε επίσης να γέρνετε την οθόνη εύκολα με ένα δάχτυλο.

Ο ήχος θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά καλός, καθώς το Huawei MateStation X έχει τρία ενσωματωμένα ηχεία. Υπάρχουν δύο ηχεία πλήρους εμβέλειας 5W και ένα γούφερ 10W, όλα χρησιμοποιούν τεχνολογία Devialet. Ο υπολογιστής διαθέτει επίσης τέσσερα μικρόφωνα.

Huawei MatePad Paper

Η τελευταία συσκευή που παρουσίασε η εταιρεία είναι το MatePad Paper, ένα e-reader που τρέχει το HarmonyOS, διαθέτει οθόνη 10,3 ιντσών και φαίνεται εντυπωσιακό.

Huawei MateBook X Pro E MateStation MatePaper MWC 2022

Για αρχή, έχει μια λειτουργία “έξυπνης ανανέωσης”, η οποία καθιστά πιο εφικτή την παρακολούθηση βίντεο σε μικρή απόσταση, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί εξαιρετικά με το κείμενο.

Σε αυτό βοηθά επίσης μια κλίμακα του γκρι 256 επιπέδων, η οποία επιτρέπει τόσο το κείμενο όσο και τις εικόνες να εμφανίζονται καλύτερα. Επίσης η ανάγνωση τη νύχτα είναι πιο άνετη χάρη στον οπίσθιο φωτισμό με 32 επίπεδα έντασης.

Εκτός από όλα αυτά, το MatePad Paper υποστηρίζει το M Pencil με 4.096 επίπεδα πίεσης. Στην πραγματικότητα, ο e-reader έχει μια επιφάνεια με υφή PPMA για να προσομοιώνει την αίσθηση του χαρτιού κατά την εγγραφή στην οθόνη.

Η συσκευή διαθέτει επίσης μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες για τη λήψη σημειώσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις κατά την ηχογράφηση ενός φωνητικού κλιπ και οι σημειώσεις που κρατάτε συνδέονται με χρονικές σημάνσεις στη φωνητική σας ηχογράφηση, ώστε να μπορείτε πάντα να λαμβάνετε το πλήρες περιεχόμενο των σημειώσεων που κρατήσατε.

Όσον αφορά τις λοιπές προδιαγραφές, το Huawei MatePad Paper έρχεται με 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, και η εταιρεία υπόσχεται πάνω από τέσσερις εβδομάδες αυτονομία με τη συσκευή σε αναμονή. Υπάρχει επίσης μια συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένη στο κουμπί ενεργοποίησης.

Δεδομένου ότι εκτελεί το HarmonyOS, το MatePad Paper υποστηρίζει επίσης την ενσωμάτωση Super Device. Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε αρχεία από το τηλέφωνο Huawei. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή, κάτι που μπορείτε να κάνετε ήδη και με τα tablet της εταιρείας.

Η Huawei ανακοίνωσε επίσης το τυπικό tablet MatePad, με οθόνη FullView 10,4 ιντσών και λειτουργία HarmonyOS 2.

Οικοσύστημα Huawei

Η σύνδεση όλων αυτών των συσκευών είναι η ενοποίηση του οικοσυστήματος της κινέζικης εταιρείας, την οποία ονομάζει Super Device. Μπορείτε εύκολα να συνδέσετε αυτές τις συσκευές μεταξύ τους για να κάνετε κάθε είδους εργασία, όπως η χρήση ενός tablet ως δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε εύκολα περιφερειακά όπως ακουστικά.

Η Super Device, έρχεται τώρα για πρώτη φορά στους υπολογιστές και αυτό σημαίνει ότι θα δείτε έναν νέο πίνακα ελέγχου στη γραμμή εργασιών. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, θα έχετε μια χούφτα γρήγορες ενέργειες, αλλά θα δείτε επίσης το πλαίσιο Super Device, το οποίο σας επιτρέπει να συνδέετε εύκολα ασύρματα άλλες συσκευές με χειρονομία μεταφοράς και απόθεσης.

Ένα από τα μεγάλα πράγματα που έρχονται στις συσκευές Huawei, συγκεκριμένα στους φορητούς υπολογιστές, είναι το νέο Mobile App Engine για υπολογιστές. Πρόκειται ουσιαστικά για εξομοίωση εφαρμογών Android, παρόμοια με αυτή που είναι ενσωματωμένη στα Windows 11, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: Αυτό λειτουργεί στα Windows 10.

Είναι διαθέσιμο στην Κίνα εδώ και λίγο καιρό και η Huawei λέει ότι χιλιάδες εφαρμογές είναι ήδη συμβατές. Για τους χρήστες σε άλλες αγορές, μία έκδοση beta κυκλοφορεί σήμερα για διάφορους υπολογιστές της εταιρείας ως μέρος μιας ενημέρωσης του PC Manager.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.