Η Apple βρέθηκε στο στόχαστρο των αμερικάνικων αρχών, διότι φέρεται να έχει παραβιάσει δύο πατέντες της εταιρείας Masimo στο hardware για τη μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα που διαθέτουν τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2.

Αυτό οδήγησε στην απαγόρευση πώλησης και διακοπή διάθεσης των παραπάνω μοντέλων στις ΗΠΑ. Λίγο μετά, η εταιρεία επανέφερε για τα ρολόγια, διότι θα περίμενε την οριστική απόφαση της United States International Trade Commission για το εάν μπορεί να συνεχίζει να πουλάει τα smartwatch μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαμάχη που έχει προκύψει από την πιθανή παραβίαση πατεντών.

Η United States International Trade Commission ανακοίνωσε την απόφαση της εχθές και είπε ότι δεν θα άρει τον αποκλεισμό των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ. Οπότε, μέχρι την ολοκλήρωση, τουλάχιστον, της νομική διαμάχης με τη Masimo, η Apple δεν μπορεί να πουλάει αυτά τα μοντέλα στις ΗΠΑ.

Φυσικά, η αμερικανική εταιρεία δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην απόφαση της United States International Trade Commission. Εκπρόσωπος της δήλωσε ότι “διαφωνούν έντονα” με την απόφαση και θα “λάβουν όλα τα μέτρα” ώστε τα ρολόγια να είναι ξανά διαθέσιμα στους καταναλωτές των ΗΠΑ.

Ο αποκλεισμός των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 δεν επηρεάζει την παροχή υπηρεσιών service και επιδιόρθωσης των ρολογιών, για όλους τους καταναλωτές που τα αγόρασαν πριν τις 25 Δεκεμβρίου όπου και τέθηκε σε εφαρμογή το ban.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.