Για πολλούς το iPhone άλλαξε τις ζωές τους, στις 9 Ιανουαρίου, όπου και ο Steve Jobs ανακοίνωσε το πρώτο iPhone, στο MacWorld. Την παρούσα στιγμή το τηλέφωνο είχε όλα οσα ήθελε το κοινό, όμως η συσκευή ήταν πανάκριβη για την εποχή, αφού σε διετές συμβόλαιο κόστιζε $499 για την 4GB έκδοση και $599 για την 8GB έκδοση. Η Apple τότε το είχε προωθήσει όσο τίποτα, με δεκάδες διαφημιστικά, που παρουσίαζαν την εμπειρία χρήσης του browser σε σχέση με τον υπολογιστή, ενώ έφερε πολύ κόσμο και στο YouTube, με ένα βίντεο που παρουσίαζε έναν σκύλο που έκανε skateboard.

Όσο φοβερό και τρομερό ήταν για την εποχή του όμως, η Steve Jobs έκανε το λάθος να το κάνει συμβατό μόνο με δίκτυα EDGE, τα οποία ήταν σαφώς πιο αργά από το 3G που είχαμε εκείνη την εποχή. Το Edge δίκτυο δεν επέτρεπε να κάνουμε browsing και να δεχόμαστε κλήσεις την ίδια στιγμή, πράγμα που δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην χρήση. Η κάμερα των 2MP δεν είχε autofocus και flash, ενώ από το bluetooth δεν υπήρχε καν στην συσκευή, ούτε για περιφερικά. Το πρώτο iPhone δεν υποστήριζε ούτε MMS, κάτι που ήταν mainstream από το 2002. Παρ΄όλα αυτά το τρομερό touch της συσκευής, κατάφερε να κάνει την συσκευή μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ακόμα και σήμερα την ανακοίνωσή του με νοσταλγία.

Πλέον το πρώτο iPhone πωλείται στο eBay σαν συλλεκτικό και όσοι το έχουν σφραγισμένο στο κουτί του, θα ανταμειφθούν και με το παραπάνω. Όσο τρελό και αν ακούγεται, τα σφραγισμένα iPhones αυτή τη στιγμή φτάνουν  τα $22.000.

Προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω αυτά τα χρήματα για ένα νέο iPhone 7 και με τα υπόλοιπα να πάρω ένα σορό άλλα πράγματα, αλλά… όπως την βρίσκει ο καθένας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.