Πλησιάζει η Asteroid Day 2024, με την οποία τιμάται η έκρηξη του μεγαλύτερου αστεροειδούς που έχει παρατηρηθεί, καθώς χτύπησε τη Γη πάνω από την Τουνγκούσκα στη Σιβηρία το 1908. Το χτύπημα απείχε μια μικρή περιστροφή της Γης από το να καταστρέψει μια από τις πιο λαοφιλείς περιοχές της Ευρώπης και η ημέρα που εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ είναι μια καλή υπενθύμιση του πόσο ισχυρά και θανατηφόρα μπορούν να είναι αυτά τα εμβληματικά κοσμικά αντικείμενα.

Φέτος, όμως, καθώς πλησιάζει αυτή η μοιραία ημέρα, η ESA μοιράστηκε την είδηση ότι δύο τεράστιοι αστεροειδείς – συμπεριλαμβανομένου ενός αστεροειδούς μεγαλύτερου από το 99% των αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στη Γη – θα περάσουν από τον πλανήτη μας διαδοχικά αυτή την εβδομάδα. Και, αν έχετε καθαρό ουρανό σε ορισμένα μέρη του κόσμου, μπορεί να είστε σε θέση να δείτε τους αστεροειδείς καθώς περνούν, αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα μικρό τηλεσκόπιο.

Οι δύο αστεροειδείς που πρόκειται να περάσουν από τη Γη αυτή την εβδομάδα εγκαίρως για την Asteroid Day 2024 περιλαμβάνουν τον πρόσφατα ανακαλυφθέντα 2024 MK. Αυτός ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε μόλις πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες. Το μέγεθός του εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 120 και 260 μέτρων. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου και θα περάσει από τον πλανήτη μας στις 29 Ιουνίου, κατά την κορύφωση των δραστηριοτήτων της Asteroid Day 2024 στη Γη, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Ο αστεροειδής των $10.000.000.000.000.000.000 που θέλει η NASA, ανακαλύφθηκε πριν 172 χρόνια

Ο αστεροειδής 2024 MK είναι μεγάλος για αντικείμενο κοντά στη Γη και εκτιμάται ότι θα περάσει σε απόσταση 290.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Αυτό είναι περίπου το 75% της απόστασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Φυσικά, δεν υπάρχει κίνδυνος ο αστεροειδής να συγκρουστεί με τη Γη αυτήν τη στιγμή.

huge asteroid near hits earth αστεροειδής 2024 MK

Ο δεύτερος αστεροειδής που θα περάσει από τον πλανήτη μας την Asteroid Day 2024 είναι πολύ μεγαλύτερος και πιο γνωστός. Ο αστεροειδής (415029) 2011 UL21 εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 2.310 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά μεγαλύτερο από το 99% των άλλων γνωστών αντικειμένων κοντά στη Γη που έχουμε ανακαλύψει μέχρι στιγμής. Θα βρίσκεται ακόμα 17 φορές μακρύτερα από τη Σελήνη στο κοντινότερο σημείο του στη Γη στις 27 Ιουνίου.

huge asteroid near hits earth αστεροειδής 2024 MK

Δυστυχώς, ο μόνος αστεροειδής από τους δύο που πιθανότατα θα είναι ορατός αυτή την εβδομάδα είναι ο 2024 MK, καθώς ο μεγαλύτερος αστεροειδής (415029) 2011 UL21 θα είναι πολύ πιο μακριά από τη Γη. Όπως και ο 2024 MK, όμως, δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Θεός να βάλει το χέρι✋Του και να μας προστατέψει…και ετούτη τη φορά…αλλά και ΠΑΝΤΟΤΕ !!! Αμήν Θεούλη μου…και προστάτευέ μας από κάθε φύσεως “εξωτερικό κίνδυνο”. Αλλά φώτισε και τα μυαλά των ηγετών της ανθρωπότητας… ώστε να μην καταφύγουν σε “τρελές λύσεις” κατά την γνώμη τους, για την επίλυση των προβλημάτων και των διαφωνιών που προκύπτουν ανάμεσά τους…γιατί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τους ανήκουν ΟΛΑ εδώ πάνω σε αυτήν την ΓΗ. Να περιορίσουν τις ορέξεις τους να θέλουν να κατακτήσουν περισσότερα από εκείνα που τους έχει παραχωρήσει ο Ύψιστος, γιατί αλλιώς υποπέφτουν στο αδίκημα της πλεονεξίας και της αχαριστίας και κάποιος να τους πει… ότι παίζουν με την ΦΩΤΙΑ και ότι θα κάψουν τα χέρια τους…και όχι μόνο…θα καούν ολόκληροι και μαζί με αυτούς θα καεί και όλος ο πλανήτης!!!
    Εμείς όμως ως λαοί…τί φταίμε;;; Ειδικά όσοι από εμάς δεν τους έχουμε ψηφίσει, ώστε να βρίσκονται στη θέση εξουσίας που κατέχουν…και δεν συμφωνούμε με όλα αυτά που κάνουν…τί φταίμε λοιπόν να πληρώσουμε το τίμημα των δικών τους επιλογών και πράξεων;;;

  2. Εσυ που σκέφτεσαι τόσο ωραία, να είσαι σίγουρος ότι ο παντοδυναμος, κάτι καλυτερο έχει για σένα… Αν δεν το πιστευεις τότε η πιστη σου είναι υπό αμφισβήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.