Είχαμε επιλέξει να περιμένουμε να εκτυπώσουμε τη νέα μας ταυτότητα, όταν θα γινόταν διαθέσιμος ο προσωπικός αριθμός πολίτη αλλά δυστυχώς μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Η διαδικασία θα καθυστερήσει και άλλο, από τον ερχόμενο Ιανουάριο – Φεβρουάριο που έλεγαν, φτάσαμε Μάρτιο και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του.

Καλό είναι να προγραμματίσεις τώρα το ραντεβού για την έκδοση, πόσο μάλλον όταν σε πολλά αστυνομικά τμήματα δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού παρά μετά από αρκετούς μήνες. Η νέα ταυτότητα θα σου χρειαστεί, ιδιαίτερα αν είσαι τύπος που ασχολείται με το internet καθώς οι παλιές Ελληνικές δεν γίνονται δεκτές σε πολλές υπηρεσίες, ενώ δεν δέχονται πάντα και το δίπλωμα, ζητώντας διαβατήριο.

Gov.gr: Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες Φεβρουάριος 2024 – H λίστα

Βήμα-βήμα η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας για το ραντεβού

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία, και καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.
Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ (8) ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις (24) ώρες πριν και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και γιατι να βιαστουμε; Αφου οι παλιες ισχυουν μεχρι αυγουστο 2026 ειπανε. Καλα να ειμαστε μεχρι τοτε και βλεπουμε.

  2. Μα και να θέλουμε να αλλάξουμε, δεν βρίσκουμε ραντεβού. Όποτε και να μπούμε στην πλατφόρμα, πάντα είναι κλειστά όλα.

  3. Άμα βρείτε εσείς ραντεβού κλείστε και για εμάς
    Να γράφουμε αφού ψάξουμε πρώτα κάτι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.