Μετά από πολύ καιρό και σίγουρα πολλές παρακλήσεις, η Oppo επιτέλους το παίρνει απόφαση και αναβαθμίζει δύο από τις καλύτερες συσκευές της σε Android 4.4 , και πιο συγκεκριμένα σε Color OS 2.0, όπως η εταιρεία αποκαλεί το γραφικό της περιβάλλον. Η αναβάθμιση έρχεται αρκετά αργά όπως είπαμε, λίγο πριν η Google δώσει τις τελικές εκδόσεις του Android 5.0 Lollipop.

oppo-kitakt

Η νέα έκδοση του Color OS έρχεται για να διορθώσει πολλά πράγματα, να προσθέσει λειτουργίες και μια γενικότερα καλύτερη απόκριση και ταχύτητα στο λειτουργικό. Αν και η έκδοση είναι stable, η Oppo αποφασίζει παραδόξως να μην διαθέσει μαζικά την αναβάθμιση. Η εταιρεία δε θα δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών να χρησιμοποιήσουν την OTA (over-the-air) λειτουργία για αναβαθμίσεις αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να κατεβάσουν τα flash images από το site της εταιρείας. (Η ΟΤΑ αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη σε έναν με δύο μήνες σύμφωνα με πηγές).

Η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρνει αυτή η έκδοση είναι ο launcher. Πιο συγκεκριμένα, πλέον δε θα υπάρχει συρτάρι εφαρμογών (app drawer) αλλά αυτές θα οργανώνονται μόνο στις home screens. Η εταιρεία λέει πως ήταν δύσκολο να παρθεί μια τέτοια απόφαση για μια αρκετά ριζική αλλαγή στο UI του λειτουργικού τους, αλλά τελικώς πιστεύουν πως έπραξαν σωστά.

 Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.