Με την πάροδο των ετών, η Oppo έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιώσει το σύστημα κάμεράς σε επίπεδο ναυαρχίδας ώστε να ανταγωνιστεί τα κορυφαία μοντέλα του κλάδου. Παρόλο που μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στην κορυφή όταν πρόκειται για παραδοσιακά flagship smartphones, η Oppo κατάφερε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των clamshell με το Find N2 Flip.

Σε μια πρόσφατη δοκιμή κάμερας από το DxOMark, το Find N2 Flip βρέθηκε να ξεπερνά το Galaxy Z Flip 4. Οι διαφορές κρίθηκαν στον πόντο, το Find N2 Flip συγκεντρώνει 114 πόντους, τη στιγμή που το Galaxy Z Flip 4 έχει 112 πόντους. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το Galaxy Z Flip 4 τραβά ελαφρώς καλύτερες φωτογραφίες στην κανονική λειτουργία, αλλά το Find N2 Flip υπερέχει στο ζουμ και στο βίντεο.

Σύμφωνα με το DxOMark, η κάμερα του Oppo Find N2 Flip προσφέρει εξαιρετική έκθεση σε φωτογραφίες και βίντεο με μεγάλο δυναμικό εύρος, παράγει αξιοπρεπή ισορροπία μεταξύ υφής και θορύβου στις φωτογραφίες, καταγράφει βίντεο με χαμηλά επίπεδα θορύβου, παρέχει ένα αρκετά μεγάλο βάθος πεδίου, εκτιμά με ακρίβεια το βάθος και παράγει μια ευχάριστη διαβάθμιση θολότητας στη λειτουργία bokeh, και διαθέτει γρήγορη αυτόματη εστίαση στη λειτουργία βίντεο.

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των δοκιμών, το σύστημα κάμερας εξακολουθεί να έχει ορισμένους περιορισμούς. Παρατηρήθηκε καθυστέρηση κλείστρου, καθώς και αστάθεια έκθεσης σε εσωτερικούς χώρους και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο. Σε ορισμένες συνθήκες, υπήρχαν αλλοιώσεις ισορροπίας λευκού και ανακριβή χρώματα στις φωτογραφίες, καθώς και fusion artifacts και ghosting.

Επιπλέον, τα βίντεο παρουσίαζαν έντονο θόρυβο φωτεινότητας σε κινούμενα αντικείμενα και υπήρχε έλλειψη λεπτομέρειας κατά τη χρήση των ρυθμίσεων τηλε-ζουμ. Ως εκ τούτου, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το σύστημα κάμερας του foldable δεν είναι άψογο. Το Oppo Find N2 Flip εξασφάλισε την 69η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 49η θέση στην κατάταξη των ultra-premium smartphones στο DxOMark.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.