Ο γνωστός ιστότοπος υποτίτλων OpenSubtitles παραδέχθηκε την περασμένη Τρίτη ότι τα συστήματά του είχαν παραβιαστεί, αφού διέρρευσαν τα στοιχεία σχεδόν 7 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών, παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν λύτρα για να αποφύγουν αυτή την κατάσταση, όπως παραδέχθηκαν σε επίσημη δημοσίευση στην ιστοσελίδα τους.

Οι αρχές επιβολής του νόμου και οι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας συχνά προτείνουν την μη πληρωμή λίτρων σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, καθώς τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τις κακόβουλες δραστηριότητές τους και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα τηρήσει το δικό του μέρος της συμφωνίας.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο forum από τον διαχειριστή του OpenSubtitles, ο ιστότοπος opensubtitles.org παραβιάστηκε από κάποιον τον Αύγουστο του 2021. Ο επιτιθέμενος είχε εκμεταλλευτεί μια σειρά από ευπάθειες για να αποκτήσει δεδομένα χρηστών και στη συνέχεια ζήτησε ένα άγνωστο ποσό bitcoin σε αντάλλαγμα για να μην δημοσιοποιήσει το hack και να διαγράψει τα δεδομένα.

Ενώ τα λύτρα φέρεται να καταβλήθηκαν, τα δεδομένα που αποκτήθηκαν ως αποτέλεσμα του hack εμφανίστηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.