Η OpenAI μόλις προσέλαβε τον πρώην στρατηγό του στρατού των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA). Ο λόγος για τον Paul M. Nakasone, που πλέον έχει μία έδρα στο συμβούλιο της OpenAI.

Για την ιστορία, ο Nakasone ορίστηκε επικεφαλής της NSA επί προεδρίας Donald Trump και τα δείγματα γραφής του δεν είναι τόσο θετικά για την ιδιωτικότητα στην πλατφόρμα της OpenAI. Έχει υπάρξει υπέρμαχος της παρακολούθησης των πολιτών, μέσω του άρθρου 702 Foreign Intelligence Surveillance Act. Το άρθρο πήρε ξανά την έγκριση από το Κογκρέσο τον περασμένο Απρίλιο. Ο Nakasone ήταν την NSA μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την OpenAI, ο Nakasone θα ενταχθεί στην Επιτροπή Ασφαλείας, που ανακοινώθηκε τον Μάιο και ήταν στα χέρι ατου CEO Sam Altman. Ο Nakasone θα «συμβάλει επίσης στις προσπάθειες του OpenAI για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εντοπίζοντας γρήγορα και ανταποκρινόμενη σε απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυναμική να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά μπορεί να το κάνει αυτό μόνο αν αυτές οι καινοτομίες δημιουργούνται και αναπτύσσονται με ασφάλεια. Η απαράμιλλη εμπειρία του στρατηγού Nakasone σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, θα βοηθήσουν την OpenAI να διασφαλίσει τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για όλη την ανθρωπότητα», δήλωσε ο  Bret Taylor, επικεφαλής διοικητικού συμβουλίου της OpenAI.

Η Cosmote μόλις ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα σταθερής COSMOTE Double Play Advanced Unlimited

Ένα άτομο τόσο υπερ της παρακολούθησης των χρηστών, σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη για την πλατφόρμα και τους χρήστες της. Όλα αυτά έρχονται λίγο μετά της ανακοίνωσης του iOS 18, που ενσωματώνει τεχνολογίες της OpenAI για την τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple προσπάθησε να μας πείσει πως τα δεδομένα των χρηστών θα είναι πλήρως εξασφαλισμένα, όμως αυτή η κίνηση της OpenAI, δείχνει προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.