Η OnePlus ετοιμάζεται να παρουσιάσει την δική της Android ROM στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη μάθαμε το όνομά της που είναι OxygenOS. Το όνομα προτάθηκε από μέλη της κοινότητας της OnePlus, μετά από διαγωνισμό.

Η εταιρία κρατάει την ROM αρκετά κοντά στο stock Android και αυτό το βλέπουμε μέσα από ένα πολύ σύντομο teaser που κυκλοφόρησε η εταιρία για να μας δώσει μια γεύση από την ROM. Άλλωστε η νεοσύστατη εταιρία δεν έχει τα μέσα να επενδύσει σε περισσότερη παραμετροποίηση, άλλωστε δεν το θέλει και η πλειοψηφία των χρηστών του OnePlus One.

Η νέα ROM είναι φυσικά βασισμένη σε Android 5.0 Lollipop, κάτι που η εταιρία φροντίζει να φανεί καθαρά στο βίντεο. Μαζί με το βίντεο όμως ήρθαν και μερικά Screenshots που δείχνουν custom Lockscreen και διαφορετικό app drawer, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο. Ίσως τα screenshots να είναι εμπνευσμένα από το Color OS που δημιούργησε η Oppo και που είναι αδερφάκι της OnePlus.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν το OxygenOS να αντικαθιστά την Cyanogen που βρίσκεται τώρα στο OnePlus One. Η Cyanogen θέλει να δώσει αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης στην Micromax για την Ινδία, αφήνοντας την OnePlus στον αέρα για την εν λόγω αγορά. Αυτό την έσπρωξε προς την δημιουργία δικής της ROM.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.