Η OnePlus προέβη στην επίσημη ανακοίνωση ενός νέου feature που αποκαλείται Optimized Charging, που έχει σαν στόχο να κάνει την ζωή της μπαταρίας να διαρκεί περισσότερο, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο φόρτισης. Το feature, θα σταματά τη συσκευή σου από το να φορτίζει πάνω από το 80% μέχρι 100 λεπτά πριν τη στιγμή που αναμένει να το αποσυνδέσεις. Μόνο τότε θα επιτρέψει τη συσκευή σου να φορτίσει πλήρως. Ο συγκεκριμένος περιορισμός, έχει σαν στόχο να περιορίσει τον χρόνο που το τηλέφωνό σου ξοδεύει να φορτίσει στο 100%, κάτι που μπορεί να κάνει την μπαταρία να εξαντλείται πιο γρήγορα με την πάροδο του χρόνου.

Η OnePlus δεν είναι η μόνη εταιρεία που εισήγαγε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Η Apple είχε ανακοινώσει το δικό της Optimized Battery Charging feature με το iOS 13, ενώ και το software της Asus υποστηρίζει ένα παρόμοιο feature. Μάλιστα, η OnePlus σπεύδει να σημειώσει ότι το τηλέφωνό σου θα μάθει με την πάροδο του χρόνου τις συνήθειές σου αποσύνδεσης από την πρίζα και ως εκ τούτου θα γίνει καλύτερο. Επίσης, ελπίζει να βελτιώσει τις μεθόδους πρόβλεψης, για να ανταποκριθεί στις διαφορετικές συνήθειες ύπνου τα Σαββατοκύριακα για παράδειγμα.

Βέβαια, θα μπορείς και να το απενεργοποιήσεις χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή στο battery settings menu. Επιπλέον, η OnePlus τονίζει ότι ενώ το επίπεδο φόρτισης παραμένει στο 80%, θα σου δείχνει μια ειδοποίηση με επιλογή να ξεπεράσεις την ρύθμιση αν το χρειάζεσαι, όπως γίνεται και στο iOS 13. Προς το παρόν δεν αναφέρει πότε το feature θα καταφθάσει ή ποια handsets θα το πάρουν, αλλά δεδομένου ότι είναι σε beta από τον προηγούμενο μήνα, φανταζόμαστε ότι δεν θα αργήσει να καταφθάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.