To OnePlus 7 πρέπει να αποτελέσει κάτι περισσότερο από μια μικρή αναβάθμιση σε σχέση με το OnePlus 6T, για να ενταχθεί στη λίστα με τα κορυφαία τηλέφωνα του 2019. Το επερχόμενο flagship χρειάζεται να βελτιώσει τις αδυναμίες του προκατόχου του και να εξοπλιστεί με features που οι φανατικοί οπαδοί της OnePlus επιθυμούν. Μπορεί η εταιρεία να το πετύχει και να προσφέρει μια valye for money συσκευή;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει το Oneplus 7 είναι να ενσωματώσει έναν πιο γρήγορο σαρωτή αποτυπωμάτων εντός οθόνης. Αυτόν που έχουμε στο oneplus 6t είναι και πιο αργός αλλά και λιγότερο επακριβής σε σχέση με τους υπόλοιπους σαρωτές αποτυπωμάτων που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του smartphone. Και βέβαια το OnePlus 6t προσέφερε την καλύτερη τεχνολογία που ήταν διαθέσιμη εκείνη τη στιγμή για την εποχή του. Ωστόσο μία τέτοια δικαιολογία δεν θα δουλέψει στο 7.  Η τεχνολογία των σαρωτών έχει σημειώσει σημαντικές προόδους. Η Qualcomm ανακοίνωσε τον πρώτο στον κόσμο 3D ultrasonic αισθητήρα αποτυπωμάτων εντός οθόνης τον περασμένο Δεκέμβριο ο οποίος είναι σε θέση να διαβάζει το δακτυλικό σας αποτύπωμα ακόμη και μέσα από ουσίες όπως το λάδι και το νερό.

Η Oppo επίσης ανακοίνωσε έναν σαφώς βελτιωμένο αισθητήρα ο οποίος είναι κατά 15 φορές μεγαλύτερος από τις τρέχουσες λύσεις της αγοράς και όποιος μπορεί να διαβάζει δύο αποτυπώματα την ίδια χρονική στιγμή για βελτιωμένη ασφάλεια. Και η Xiaomi είχε αποκαλύψει κάτι παρόμοιο και όλο και περισσότερες εταιρείες θα κάνουν κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον.

Η χρήση ενός τέτοιου σαρωτή στο OnePlus είναι απαραίτητη καθώς  οι περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού θα διαθέτουν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Το επόμενο πράγμα το οποίο θα πρέπει να προσέξει η OnePlus είναι το IP rating για την προστασία από το νερό και τη σκόνη. Οι φανατικοί οπαδοί της OnePlus έχουν ζητήσει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό εδώ και αρκετό καιρό,  το οποίο κάνει την παρουσία του στα πιο high-end τηλέφωνα που έκαναν το ντεμπούτο τους την περασμένη χρονιά.  Η πλειοψηφία των ναυαρχίδων του 2019 τα οποία θα ανταγωνιστούν με το OnePlus θα διαθέτουν αδιαβροχοποίηση. Κάτι τέτοιο σου επιτρέπει να είσαι ήσυχος ότι το ακριβό σου smartphone δεν θα σταματήσει να λειτουργεί αν βρεθείς σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονες βροχοπτώσεις, ή ρίξεις κατά λάθος νερό σε αυτό. Είναι ένα άκρως δημοφιλές χαρακτηριστικό. Το να μη συμπεριληφθεί στο OnePlus 7 θα είναι ένα σημαντικό λάθος.

Τα ιδιαίτερα ακριβά τηλέφωνα και αυτά τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία των high-end smartphones ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις της κάμερας που παρέχουν, μία περιοχή όπου η OnePlus δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει διαπρέψει. Οι κάμερες στο OnePlus 6 και στο OnePlus 6t δεν είναι καθόλου άσχημες και μπορούν να προσφέρουν καλές φωτογραφίες σε συνθήκες με καλό φωτισμό, εκεί όμως που δυσκολεύονται είναι λίγο όταν το φως χαμηλώνει. Και το Nightscape είναι εκεί, αλλά βοηθά ελάχιστα.

Η εταιρεία δεν έχει να εξοπλίσει το OnePlus 7 με τρεις ή τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος για να βελτιώσει την ποιότητα που αυτές θα παρέχουν. Και όπως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ techmaniacs.gr το pixel 3 αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το οποίο προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα με μία μόνο κάμερα. Εδώ είναι που η OnePlus θα πρέπει να εστιάσει βελτιώνοντας το nightscape για να το κάνει να ανταγωνίζεται καλύτερα το night sight της Google καθώς και το night mode της Huawei. Πολλά τηλέφωνα ακόμη και οικονομικά μπορούν να λάβουν αξιόλογες φωτογραφίες όταν υπάρχει αρκετός φωτισμός, αλλά μόνο τα πολύ καλά τηλέφωνα μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο όταν το φως χαμηλώνει και το OnePlus 7 πρέπει να είναι ένα από αυτά. Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την ασύρματη φόρτιση, που την απαιτεί πολύς κόσμος κυρίως εξαιτίας της ευκολίας που αυτή προσφέρει.

Κάτι ακόμη που σημειώνει το androidauthority.com, είναι πως οι οπαδοί της OnePlus εκτιμούν ένα νέο design για το επερχόμενο flagship smartphone. Η OnePlus τείνει να δανείζεται τον σχεδιασμό από την Oppo, καθώς και οι δύο εταιρείες αποτελούν μέλη του ομίλου bbk Electronics. Αυτή η στρατηγική αντιγραφής θα πρέπει να τελειώσει με το OnePlus 7.  

Αν σκεφτούμε λίγο και εκτός από το προϊόν αυτό καθαυτό, η OnePlus θα πρέπει να κυνηγήσει τις συμφωνίες με παρόχους. Στις περισσότερες δυτικές αγορές οι συσκευές πωλούνται μέσω των παροχών καθώς καθιστούν ευκολότερη την αποπληρωμή τους. Επιπλέον έτσι περισσότερος κόσμος γνωρίζει το brand και καθιερώνεται στη συνείδησή του. Από την άλλη πλευρά κάτι τέτοιο θα μειώσει τα περιθώρια κέρδους της OnePlus καθώς οι πάροχοι θα θέλουν και αυτοί ένα μερίδιο, μπορεί βέβαια αυτή την απώλεια να την καλύψει από την αύξηση των συνολικών πωλήσεων.

Ας μιλήσουμε όμως και για την τιμή του λίγο, σίγουρα θα είναι πιο ακριβό από τους προκατόχους και οι περισσότεροι χρήστες θα την ανεχθούν αυτή την αύξηση αλλά όμως μόνο στην περίπτωση που θεωρήσουν ότι αξίζει να πληρώσουν για αυτήν. Από την πρώτη μέρα  η OnePlus παρείχε ανταγωνιστικές συσκευές σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές όπως την Samsung την Huawei και την LG. Αυτό δεν πρέπει να αλλάξει με το OnePlus 7. Παρά τις πολύ καλές πωλήσεις που εμφανίζει, το brand δεν έχει φθάσει στο στάδιο να χρεώνει 800 δολάρια για μία entry-level πρόταση, σε αυτή την τιμή οι περισσότεροι θα επιλέξουν ένα Galaxy ή ένα pixel .

Το OnePlus 6T ξεκινά από τα 550 δολάρια, 20 περισσότερα από τον προκάτοχό. Η εταιρεία θα μπορέσει να περάσει σχετικά εύκολα μία αύξηση της τάξης των 40 δολαρίων γιατί θα το καταστήσει και πάλι φθηνότερο από τα smartphones της Samsung και τα κορυφαία τηλέφωνα της Huawei. Ο κόσμος θέλει να πληρώσει για μία συσκευή αν αυτή προσφέρει περισσότερο value. H OnePlus δεν θα πρέπει να φοβάται να αυξήσει τις τιμές για την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών που ο κόσμος ζητά επειγόντως. Τώρα όμως η προσθήκη 10gb RAM που αναμένεται να συμβεί στο επόμενο μοντέλο μόνο αυξάνουν την τιμή χωρίς να προσθέτουν κάποια περαιτέρω πλεονεκτήματα ή value.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.