Η OnePlus έχει μεγαλώσει σημαντικά από τότε που προσέφερε μόλις μια έκδοση της συσκευής χωρίς άλλες επιλογές. Το OnePlus 6 έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με τρία ξεχωριστά μοντέλα που έχουν διαφορετικές ποσότητες RAM και αποθηκευτικού χώρου. Οι περισσότεροι θα προβούν στην αγορά του βασικού μοντέλου, για να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα το κόστος, αλλά αν εξετάζεις να πληρώσεις λίγα περισσότερα για να αυξήσεις την μνήμη ή τον χώρο, μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές χρωματικές εκδόσεις του OnePlus 6, Mirror Black, Midnight Black και Silk White, αλλά δυστυχώς, η κάθε επιλογή αποθηκευτικού χώρου δεν είναι διαθέσιμη σε κάθε χρώμα. Πιο συγκεκριμένα:

  • 64GB storage: Mirror Black
  • 128GB storage: Mirror Black, Midnight Black, Silk White
  • 256GB storage: Midnight Black

Αφού επιλέξεις το χρώμα που σου αρέσει, ήρθε και η σειρά του αποθηκευτικού χώρου. Το βασικό μοντέλο με τα 64GB θεωρούνται αρκετά για τους περισσότερους ανθρώπους, ιδίως επειδή το software της OnePlus είναι ελαφρύ και σου μένει αρκετός χώρος ελεύθερος για να τον αξιοποιήσεις για τις ανάγκες σου. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται κάτι λιγότερο από 10GB. Να σημειώσουμε όμως ότι το OnePlus 6 δεν έχει SD card slot.

Ίσως εξετάζεις να αγοράσεις και την έκδοση με τα 128GB, που πολύ πιθανόν να είναι πολύ περισσότερη από αυτήν που πραγματικά χρειάζεσαι. Η έκδοση αυτή, είναι κατά 50 δολάρια ακριβότερη από το βασικό μοντέλο, οπότε αν μπορείς να τα δώσεις αγόρασέ το. Ποιος όμως θα πρέπει να αγοράσει το μοντέλο των 256GB; Μάλλον όχι πολλοί. Εκτός και αν σκοπεύεις να αποθηκεύσεις στο smartphone σου πολύ περιεχόμενο, οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι ούτε τα 128GB δεν θα χρησιμοποιήσεις. Η έκδοση αυτή είναι κατά 50 ακριβότερη από εκείνη των 128GB.

Όσον αφορά τη RAM, αν επιλέξεις τα 64GB η συσκευή σου θα διαθέτει 6GB RAM, ενώ οι εκδόσεις των 128GB και 256GB έρχονται με 8GB. Χρειαζόμαστε όμως 8GB RAM στο OnePlus 6; Η σύντομη απάντηση είναι όχι, αλλά από την άλλη είναι μια όμορφη προσθήκη. Με το βασικό μοντέλο να έχει 6GB και η μεγάλη πλειοψηφία των smartphones να καταφθάνουν με 4 ή 6GB υπάρχουν πολύ λίγα που θα μπορούσαν να κάνουν αυτά τα πρόσθετα GB. Πολύ δύσκολα δηλαδή να αξιοποιήσεις και τα 8GB μνήμης. Πληρώνοντας 50 δολάρια περισσότερο για αυτά τα πρόσθετα 2GB RAM είναι μια όμορφη προσθήκη αν αποφασίσεις να μεταβείς στην έκδοση με τον περισσότερο χώρο. Ως εκ τούτου, πρώτα επέλεξε τον χώρο που χρειάζεσαι και μην ανησυχείς για την RAM.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτο με τον αποθηκευτικό χώρο όντως τρομάζει. Εγώ πέρσι εδώ 400€ για το Xiaomi Mi note 2 (6/128) κ σε ένα χρόνο τώρα αφού βγάζω αβερτα φωτογραφίες,το spotify είναι τίγκα με αποθηκευμένα τραγούδια κ ένα σωρό άσχετες εφαρμογές κ μόλις κ μετά βίας εχω γεμίσει 30-35gb.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.