Η OnePlus παρουσίασε παγκοσμίως την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της, το OnePlus 12, εγκαινιάζοντας τη σειρά premium smartphones για το έτος 2024. Γνωστή για την παροχή κορυφαίας αξίας, η OnePlus στοχεύει να συνεχίσει την κληρονομιά της με το 12.

Ένα πρόσφατο teardown που διεξήχθη από τον Zack Nelson, τον οικοδεσπότη του καναλιού JerryRigEverything στο YouTube, παρέχει μια ολοκληρωμένη ματιά στα ενδότερα της συσκευής, αποκαλύπτοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα ψύξης που ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο στα mainstream smartphones.

Το teardown αποκαλύπτει μια χαρακτηριστική διαμόρφωση διαιρεμένης μπαταρίας, που επιτρέπει και στα δύο μισά να φορτίζουν ταυτόχρονα, είτε μέσω της ασύρματης φόρτισης 50W είτε μέσω μιας ταχύτερης ενσύρματης 100W. Αυτό όχι μόνο εξορθολογίζει την αποδοτικότητα της φόρτισης αλλά και βελτιώνει τη συνολική διαχείριση της μπαταρίας.

Δίνοντας έμφαση στην ανθεκτικότητα, η OnePlus ενσωματώνει δακτυλίους από καουτσούκ, παρεμβύσματα γύρω από το βύσμα USB-C και πολλαπλές συνδέσεις καλωδίων για την οχύρωση της συσκευής έναντι ζημιών από το νερό και σκόνη.

Το χαρακτηριστικό του OnePlus 12 που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι ο μνημειώδης θάλαμος ατμών δύο στρωμάτων με την ονομασία Cryo Velocity Vapor Chamber. Τοποθετημένος απευθείας πάνω στον Snapdragon 8 Gen 3 και την οθόνη, αυτή η λύση ψύξης εκτείνεται σε μια επιφάνεια 9.140 mm², εξασφαλίζοντας αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας.

OnePlus 12 Vapor

Η διάταξη διπλού στρώματος περιλαμβάνει ένα λεπτό διάκενο με μικρή ποσότητα υγρού που κυκλοφορεί μέσω τριχοειδούς δράσης μέσα στο πλέγμα του θαλάμου. Η συνεχής επαφή των πτερυγίων και του ανακυκλοφορούντος υγρού με τις επιφάνειες χαλκού εξασφαλίζει αποτελεσματικό έλεγχο της θερμοκρασίας.

Η OnePlus χρησιμοποιεί αυτόν τον προηγμένο σχεδιασμό ψύξης όχι μόνο για τον Snapdragon 8 Gen 3 του 12, αλλά και για την ψύξη των μπαταριών και του συστήματος ασύρματης φόρτισης.

Αν και οι θάλαμοι ατμών για την ψύξη smartphone δεν είναι πρωτοποριακοί, η OnePlus ανεβάζει το επίπεδο με τη σχεδίαση διπλού θαλάμου, αυξάνοντας σημαντικά την επιφάνεια για βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας. Η επιτυχία αυτής της καινοτόμου λύσης ψύξης στο OnePlus 12 υπόσχεται την ενίσχυση της συνεχούς απόδοσης υπό μεγάλους φόρτους εργασίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.