Τα OnePlus 11 έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους μόλις πριν από λίγες ημέρες με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι μεγάλο και πολλοί να το αγοράζουν από όπου κυριολεκτικά μπορούν. Ωστόσο, μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν χρήστη στο ρωσικό 4pda forum, με την περαιτέρω έρευνα των χρηστών της ιστοσελίδας να αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ένα region locked OnePlus 11.

Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω τηλέφωνα έρχονται από την Κίνα και λειτουργούν σωστά για περίπου δυο εβδομάδες, όπως τονίζει το gsmarena.com. Μετά την παρέλευση του εν λόγω χρονικού διαστήματος, αρχίζουν να εμφανίζουν μήνυμα που αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα region-customized phone και οι λειτουργίες κλήσεων είναι περιορισμένες. Ενώ τους καλεί να επικοινωνήσουν με το τμήμα υποστήριξης της OnePlus. Εν ολίγοις υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων, ενώ άγνωστο παραμένει αν επηρεάζονται και τα δεδομένα.

Η κοινότητα του 4pda αποφάσισε να ψάξει περαιτέρω το ζήτημα και ανακάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο app, το teleservice.apk με package name com.android.phone εμφάνιζε τις εν λόγω προειδοποιήσεις. Ενώ μια προσεκτικότερη ματιά στα config files αποκαλύπτει ότι οι περιορισμοί υφίστανται όταν χρησιμοποιείς μια κινεζική έκδοση της συσκευής σε μια από τις επηρεαζόμενες χώρες.

Πρόκειται για χώρες, όπου η OnePlus πουλά την global έκδοση του OnePlus 11, κάτι που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τη νέα πολιτική που αρχίζει να εφαρμόζει η εταιρεία. Ότι δηλαδή, δεν θέλει οι χρήστες να εισάγουν τηλέφωνα σε χώρες όπου έχει επίσημη παρουσία και τα πουλά από επίσημα κανάλια λιανικής.

Παράλληλα, εντός του OplusEngineerNetwork.apk της συσκευής, το forum ανακάλυψε μια γραμμή κώδικα που δείχνει ότι η συσκευή μπορεί να ξεκλειδωθεί πληκτρολογώντας ένα pin 16 ψηφίων. Ο κωδικός θα μπορεί να αποκτηθεί κατόπιν επικοινωνίας με την OnePlus, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά διαβεβαίωση ότι η εταιρεία θα θελήσει να ξεκλειδώσει τηλέφωνα που δεν έχουν αγοραστεί από τα επίσημα σημεία λιανικής. Παράλληλα, υπάρχει η πεποίθηση ότι το εν λόγω είδος network lock μπορεί να υφίσταται σε συγκεκριμένα κινεζικά Oppo και Realme smartphones. Μένει να φανεί.

oneplus

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.