Το One UI της Samsung έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως ένα από τα πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά Android skin και η επικείμενη ενημέρωση One UI 6.1 είναι έτοιμη να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη. Παρά τη φαινομενικά μικρή αύξηση της έκδοσης, οι εικασίες υποδηλώνουν μια σημαντική ανανέωση με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη. Οι αρχικοί παραλήπτες αυτής της ενημέρωσης αναμένεται να είναι τα επερχόμενα flagship smartphones Galaxy S24, ακολουθούμενα από μια επακόλουθη εξάπλωση σε παλαιότερες συσκευές της Samsung.

Σε αντίθεση με μια σημαντική αναμόρφωση του σχεδιασμού, οι διαρροές υποδηλώνουν ότι το One UI 6.1 θα δώσει προτεραιότητα στην εισαγωγή νέων λειτουργιών έναντι των αισθητικών βελτιώσεων. Μεταξύ των αναμενόμενων χαρακτηριστικών είναι τα AI-generated wallpapers, επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόζουν εφέ καιρού και πορτρέτου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η δυνατότητα μετακίνησης αντικειμένων μεταξύ εικόνων με τη χρήση generative AI, παρέχοντας μια νέα διάσταση στη δημιουργική έκφραση.

Η εφαρμογή Samsung Gallery φημολογείται επίσης ότι θα υποστεί μεταμόρφωση με μια λειτουργία επέκτασης φωτογραφιών που επεκτείνει τις εικόνες πέρα από τα αρχικά τους όρια. Επιπλέον, η ενημέρωση μπορεί να εισαγάγει τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των κλήσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις σε γλώσσες που δεν μιλούν, με φωνητική μετάφραση σε πραγματικό χρόνο και για τα δύο μέρη.

Η φωνητική εστίαση στο One UI 6.1 είναι μια λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα των κλήσεων σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Επίσης, έχουν αναφερθεί και διάφορες λειτουργίες προστασίας της μπαταρίας, όπως οι ρυθμίσεις “Basic”, “Adapt” και “Max”, με στόχο την αποτροπή της υποβάθμισης της μπαταρίας σε διαφορετικά επίπεδα.

Δεν τελειώσαμε ακόμη, για την ακρίβεια έχουμε δρόμο μπροστά μας. Το νέο One UI φέρνει βελτιώσεις στην οργάνωση σημειώσεων με την εισαγωγή της επιλογής “Αυτόματη μορφοποίηση” στην εφαρμογή Σημειώσεις της Samsung. Χρησιμοποιώντας μεγάλα γλωσσικά μοντέλα μετατρέπει μακροσκελή κείμενα σε συνοπτικές περιλήψεις. Αυτό λειτουργεί ακόμη και στις χειρόγραφες σημειώσεις. Επίσης, η εφαρμογή Samsung Keyboard φημολογείται ότι θα ενσωματώνει δυνατότητες AI, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν το χρώμα του τονισμένου κειμένου.

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, ενδέχεται να εισαχθεί η υποστήριξη Ultra HDR, προσφέροντας καλύτερη προβολή των στιγμιότυπων σε φωτογραφίες HDR, ευθυγραμμιζόμενη με τη μορφή Ultra HDR της Google. Η σειρά Samsung Galaxy S24 μπορεί επίσης να συνοδεύεται από ένα AI chatbot, αν και επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με την ενσωμάτωσή του στο Bixby, ή τη συμβατότητα με παλαιότερες συσκευές, μέσω της ενημέρωσης του One UI 6.1.

Αν και ορισμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να παραμείνουν αποκλειστικά στα Galaxy S24, η σταδιακή διάδοση της ενημέρωσης One UI 6.1 σε παλαιότερες συσκευές αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά την παρουσίαση των S24 στο Samsung Unpacked στις 17 Ιανουαρίου 2024. Συσκευές όπως τα Galaxy S23, το Z Fold 5, το Z Flip 5, και άλλες, που κυκλοφόρησαν το 2023, είναι πιθανό να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων αποδεκτών του update, με την ευρύτερη εξάπλωση σε διάφορες συσκευές της Samsung να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.