ONE PIECE BURNING BLOOD_20160530225403

Εάν με το που ξυπνάτε βάζετε το τραγούδι εισαγωγής της πρώτης arc του One Piece για να σας πάει καλά η μέρα, αν έχετε χτυπήσει tattoo το Jolly Roger των Straw Hat Pirates ή οποιουδήποτε άλλου πληρώματος, αν απλά είστε φανατικός οπαδός του manga ή/και της σειράς, σας έχουμε πολύ καλά νέα.
Η Bandai Namco σε συνεργασία με την Toei Animations, το στούντιο υπεύθυνο για το animation του anime One Piece, κυκλοφόρησαν τον  τίτλο Action-Fighting βασισμένο στο πασίγνωστο anime, One Piece – Burning Blood.
Είστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τον Luffy και την τρελοπαρέα του στις απίστευτες περιπέτειές τους κατά μήκος του Grand Line; Πάμε!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Όντας το τέταρτο μετά τα Battle Pirates παιχνίδι βασισμένο στη σειρά, το Burning Blood μας εισάγει στην ιστορία του One Piece από τη μεγάλη μάχη στο Marineford και μετά. Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μάχη ως turorial για να μας μάθει τις βασικές κινήσεις του παιχνιδιού, συνεχίζει μετά τα 2 χρόνια που το πλήρωμα των Straw Hats έμεινε χωρισμένο προκειμένου να γίνει πιο δυνατό για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους  και τους εχθρούς του 2ου μέρους του Grand Line, του επονομαζόμενου Νέου Κόσμου.
Η ιστορία του One Piece ακολουθείται πιστά, όπως θα περίμενε άλλωστε κανείς από ένα παιχνίδι που φέρει το όνομά του. Ακόμα και οι παράλληλες, μικρότερης ίσως σημασίας για την κεντρική ιστορία μάχες , χρησιμοποιούνται ως side-missions για να αποκτήσουμε περισσότερα XP και Beli, το νόμισμα του φανταστικού αυτού κόσμου.
Ξεκινάμε ως ο Monkey D. Luffy προσπαθώντας να σώσουμε από την εκτέλεση τον θετό αδερφό του, Portgas D. Ace, ο οποίος “τυχαίνει” να είναι και ο μοναδικός γιος του θρυλικού πειρατή Gol D. Roger, του Βασιλιά των Πειρατών. Μαζί μας έχουμε ως σύμμαχους εκτός από τα πληρώματα που βρίσκονται υπό τις διαταγές του Edward Newgate (κοινώς γνωστού και ως Whitebeard), τους πρώην κρατούμενους των φυλακών Impel Down που βοηθήσαμε να απελευθερωθούν στο προηγούμενο παιχνίδι.
Όπως είπαμε η ιστορία ακολουθείται κατά γράμμα, οπότε μην περιμένετε κάποια έκπληξη ή διαφοροποίηση του παιχνιδιού σε σχέση με το anime. Τα cinematic cutscenes ανάμεσα στις μάχες κάθε “επεισοδίου” μας δίνουν την ευκαιρία να ξαναδούμε τη σειρά όπως την είχαμε δει ή διαβάσει, μόνο που αυτή τη φορά παίρνουμε κι εμείς μέρος.

ONE PIECE BURNING BLOOD_20160530224110

GAMEPLAY

Το Burning Blood είναι μία μίξη j-RPG με monster hunting. Κάθε αποστολή της κεντρικής ιστορίας δίνει εμπειρία για να ανεβούν level οι χαρακτήρες και Beli, με τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε – μισθώσουμε άλλους χαρακτήρες που ξεκλειδώνουμε στην πορεία για να φτιάξουμε το δικό μας πλήρωμα. Οι αποστολές όμως δεν ακολουθούν το κλασσικό j-RPG μοτίβο με τους γύρους και τις κινήσεις, αλλά είναι μάχες σε πραγματικό χρόνο, απαιτώντας πολύ καλή γνώση των διαθέσιμων κινήσεων και αντιδράσεων των χαρακτήρων. Οι κινήσεις του κάθε χαρακτήρα δεν είναι καθόλου περιοριστικές, κάθε άλλο θα λέγαμε, καθώς έχουμε μία σειρά από “κανονικές” κινήσεις, μία σειρά από “special moves”, κάποιες unique και φυσικά το Burning Mode. Το πλήθος των συνολικών κινήσεων μαζί με την ανάγκη να συνηθίσουμε να αμυνόμαστε κιόλας, κάνει απαραίτητη την εξοικείωσή μας με κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά μέχρι να τον μάθουμε. Έχουμε διαφορετικές κινήσεις για να επιτεθούμε κατά μέτωπο, άλλες για να σπάσουμε την άμυνα του αντιπάλου (προσοχή, αυτό μπορεί να γίνει και σε εμάς, καθώς το AI των αντιπάλων είναι αρκετά δυνατό), στατική άμυνα ή εν κινήσει, αντίμετρα που μπορούμε να λάβουμε όταν βλέπουμε τον αντίπαλο να ετοιμάζει μια από τις μεγάλες επιθέσεις του και φυσικά όλα τα χαρακτηριστικά moves του χαρακτήρα που έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε. Οι επιθέσεις μας επιπλέον χωρίζονται σε μικρής και μεγάλης εμβέλειας, κάτι που μας προσθέτει έναν ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο να διαλέξουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε για την επόμενη κίνησή μας. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς όσο παίζουμε τις πρώτες αποστολές, ξεκλειδώνει και το training mode στο κεντρικό μενού.

Υπάρχουν δύο είδη χαρακτήρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Οι battle characters οι οποίοι είναι οι κύριοι χαρακτήρες με τους οποίους παλεύουμε σε κάθε αποστολή και οι support characters, τους οποίους μπορούμε να τους έχουμε σαν ενός είδους on-demand equip κατά τη διάρκεια των αποστολών, με κάθε support χαρακτήρα να μας δίνει διαφορετικά boosts. Φτιάχνοντας το δικό μας pirate crew και μόλις περάσουμε το επεισόδιο του Marineford, μπορούμε να εναλλάσουμε τον χαρακτήρα που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της μάχης επιλέγοντας ανάμεσα στους 3 battle characters που μισθώσαμε.

Όπως και με την ιστορία, έτσι και στις μάχες, το παιχνίδι δεν παρεκλίνει από το anime, με αποτέλεσμα να έχουμε όλα τα signature moves των ηρώων του One Piece. Για παράδειγμα έχοντας διαλέξει τον Luffy, έχουμε στη διάθεσή μας τα gomu-gomu no pistol, gomu-gomu no rocket, ακόμα και τα jet gatling και gigant pistol αν έχουμε μπει σε gear second ή gear third αντίστοιχα.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται Γιαπωνέζικα (pun intended) μην ανησυχείτε. Μόλις παίξετε τις πρώτες αποστολές στην ιστορία του παιχνιδιού, θα δείτε στο κεντρικό μενού να ξεκλειδώνουν διάφορες επιλογές, μία εκ των οποίων είναι και τα Records, όπου με λίγο παραπάνω διάβασμα μπορείτε να μάθετε τα πάντα για όλη την ορολογία που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι και να αντλήσετε πληροφορίες για ήρωες και την ίδια την ιστορία.
Δίπλα στα Records θα βρούμε το Transponder Snail, που μας δίνει τη δυνατότητα να ξαναδούμε τα cinematics μεταξύ αποστολών και πιθανά replays από μάχες που μπορεί να έχουμε σώσει.
Άλλες επιλογές που ξεκλειδώνουν στο κεντρικό μενού είναι η δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας πλήρωμα διαλέγοντας ανάμεσα σε μια πληθώρα ηρώων, είτε για battle είτε για support, όπως και η επιλογή να κυνηγήσουμε επικυρηγμένους με ανταμοιβή XP και Beli, το pirate flag που μας επιτρέπει να διαλέξουμε ποιά σημαία θέλουμε να υποστηρίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε το πλήρωμά μας για να την κάνουμε να ξεπεράσει τα υπόλοιπα crews, online mode για να παίξουμε ενάντια σε πληρώματα άλλων παιχτών, free battle στο οποίο ορίζουμε εμείς τους κανονισμούς και μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε για training κλπ.

ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ

Κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι οι δημιουργοί έχουν διατηρήσει τους ιαπωνικούς διαλόγους με default ενεργοποιημένους αγγλικούς υπότιτλους. Η μουσική του παιχνιδιού συνάδει με το χαρακτήρα του anime. Πομπώδης και επική στις μάχες, χαλαρή και με “πειρατική” διάθεση στα μενού. Γενικά έχει καταβληθεί προσπάθεια να μην μας ενοχλεί ιδιαίτερα όσο προσπαθούμε να “κατεβάσουμε” τον εκάστοτε αντίπαλό μας και βοηθάει στο να ακούγεται η ανακοίνωση της κάθε special κίνησης όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται στα περισσότερα anime.

Τα γραφικά είναι αρκετά προσεγμένα, με έμφαση στη διατήρηση των χαρακτήρων. Στα cutscenes μπορούμε να δούμε σκηνές από το anime, αλλά σε τρισδιάστατα γραφικά, κάτι που μερικούς fans μπορεί να τους παραξενέψει. Δεν έχει δωθεί τόσο μεγάλη έμφαση στην τελειότητα των σκηνών και των χαρακτήρων, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του παιχνιδιού και το γεγονός ότι τρώει 15GB χώρου και με τα add-ons.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ REPLAYABILITY

Οι επιλογές που έχουμε στο κεντρικό μενού, άπαξ και τις ξεκλειδώσουμε όλες, είναι υπερ-αρκετές για να μας χαρίσουν ατελείωτες ώρες μάχης σώμα με σώμα. Πέρα από την κεντρική ιστορία του παιχνιδιού, έχουμε πολλά άλλα modes να δοκιμάσουμε κι αν λάβουμε υπόψη μας το πλήθος των χαρακτήρων που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε άνετα να αφιερώσουμε δεκάδες ώρες διασκεδάζοντας με τους πειρατές του κόσμου του One Piece. Προσθέστε και τη δυνατότητα να παίξουμε online και θα διαπιστώσετε πως πολύ εύκολα κάποιος να “καεί” με το συγκεκριμένο τίτλο.

ONE PIECE BURNING BLOOD_20160527202130

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Guys δεν είναι RPG το παιχνίδι αυτό. Action σκέτο είναι.
    Καλό θα ήταν να το διορθώσετε για να μην παραπλανησετε άθελα σας κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.