Ένα δικαστήριο στη Ολλανδία, απεφάνθη σε σημερινή απόφασή του υπέρ της Samsung, όσον αφορά τα software updates. Η Samsung, ο εναγόμενος στη δίκη, κατηγορήθηκε από ένα group προστασίας των καταναλωτών, ότι η εταιρεία αρνήθηκε να διατηρήσει τα smartphones των χρηστών ενημερωμένα. Η απόφαση, δίνει το ελεύθερο πλέον στην Samsung να παραμελεί τη διάθεση security updates στα smartphones της, χωρίς κάποια νομική συνέπεια.

Η δίκη, η οποία έκλεισε σε διάρκεια δυο χρόνια, ξεκίνησε από το consumer advocacy group, γνωστό ως  Consumentenbond και πίεζε προς την κατεύθυνση η Samsung να ενημερώνει τις συσκευές των καταναλωτών για δυο πλήρη έτη, μετά την πώληση των συσκευών. Η Samsung, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της υποστηρίζει ότι όλα τα smartphones που πωλούνται στην Ολλανδία, υποστηρίζονται με softwares updates για δυο χρόνια, αφού η συσκευή κάνει το ντεμπούτο της για πρώτη φορά στην αγορά. Ωστόσο, από την μεριά της Consumentenbond, αυτό δεν συμβαίνει και πιέζει ώστε να διαθέτει ενημερώσεις για δυο χρόνια μετά την αγορά της συσκευής και όχι το general launch date.

Ο δικαστής στη δίκη, απεφάνθη υπέρ της Samsung, με το σκεπτικό ότι οι ισχυρισμοί της Consumentenbond ήταν απαράδεκτοι επειδή αναφέρονται σε μελλοντικά γεγονότα. Υποστηρίζει, ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου κάτι θα την εμποδίζει από το να τις διαθέσει, όπως ένα bug ή virus. Αν η Samsung δεν μπορέσει να διαθέσει ενημερώσεις εξαιτίας ενός τέτοιου γεγονότος, δεν θα ήταν σωστό να την κατηγορήσουμε για μη συμμόρφωση και να της επιβάλλουμε ποινή. Η Consumentenbond συγκρίνει την Samsung με μια αυτοκινητοβιομηχανία. Ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν ασφαλή κάτι που γίνεται. Η Samsung έχει την ίδια υποχρέωση. Επιπλέον προσθέτει, ότι η Samsung επιλέγει και διαθέτει τόσα πολλά μοντέλα στην αγορά, δεν της το επιβάλλει κάποιος.

Η Consumentenbond αναγνωρίζει πάντως, ότι η Samsung κατά τη διάρκεια της δίκης, έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να ενημερώσει καλύτερα τους χρήστες για τις διαδικασίες ενημέρωσης. Είναι θετικό, όχι όμως και τόσο εκπληκτικό, αν σκεφθείς ότι ο δικαστής της έδωσε την άδεια στην ουσία να σταματάει την ενημέρωση των smartphones της όποτε το επιθυμεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.