Έφτασε η μεγάλη στιγμή σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, για ένα από τα πιο απίστευτα φαινόμενα, την ολική έκλειψη Ηλίου. Δυστυχώς το φαινόμενο μπορούν να το δουν μόνο οι κάτοικοι των ΗΠΑ, από τις περιοχές που θα διασχίσει η σκιά. Η έκλειψη του Ηλίου να ξεκινήσει σε λίγες ώρες και εμείς στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να το δούμε μέσω streaming, καθώς η NASA έχει ήδη στήσει livestream.

Αυτή η έκλειψη είναι ξεχωριστή γιατί είναι ολική. Αυτό σημαίνει πως η Σελήνη θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με τον Ήλιο και θα καλύψει όλο τον ηλιακό δίσκο για μερικά λεπτά. Η μέρα θα γίνει νύχτα και θα μπορέσουμε να δούμε και το ηλιακό δαχτυλίδι γύρω από την έκλειψη.

Για να συμβεί μια ολική έκλειψη, το φεγγάρι θα πρέπει να είναι στο πιο κοντινό σημείο της τροχιάς του με την Γη και αυτός είναι και ο λόγος που οι ηλιακές εκλείψεις είναι σπάνιες. Το φαινόμενο έχει ήδη ξεκινήσει στο Μεξικό, ενώ το livestream θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ στις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Εμείς προτείνουμε να δείτε το livestream της NASA για την ολική έκλειψη Ηλίου, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο. Παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες για πειράματα και μελέτες, που μπορούν να γίνουν μόνο κατά μια ολική έκλειψη, κάτι που έχουμε καλύψει σε άλλο μας άρθρο στο Techmaniacs.gr.

Η ολική ηλιακή έκλειψη μπορεί να λύσει ένα περίεργο μυστήριο για τον Ήλιο!

Σήμερα στις 8:00 μ.μ. συντονιζόμαστε το livestream της NASA για να θαυμάσουμε κάτι πραγματικά μαγικό! Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο βίντεο παρακάτω:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.