Skip to content

Ολική έκλειψη Ηλίου: Δείτε ζωντανά το απίστευτο φαινόμενο

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Ολική έκλειψη Ηλίου

Έφτασε η μεγάλη στιγμή σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, για ένα από τα πιο απίστευτα φαινόμενα, την ολική έκλειψη Ηλίου. Δυστυχώς το φαινόμενο μπορούν να το δουν μόνο οι κάτοικοι των ΗΠΑ, από τις περιοχές που θα διασχίσει η σκιά. Η έκλειψη του Ηλίου να ξεκινήσει σε λίγες ώρες και εμείς στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να το δούμε μέσω streaming, καθώς η NASA έχει ήδη στήσει livestream.

Αυτή η έκλειψη είναι ξεχωριστή γιατί είναι ολική. Αυτό σημαίνει πως η Σελήνη θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με τον Ήλιο και θα καλύψει όλο τον ηλιακό δίσκο για μερικά λεπτά. Η μέρα θα γίνει νύχτα και θα μπορέσουμε να δούμε και το ηλιακό δαχτυλίδι γύρω από την έκλειψη.

Για να συμβεί μια ολική έκλειψη, το φεγγάρι θα πρέπει να είναι στο πιο κοντινό σημείο της τροχιάς του με την Γη και αυτός είναι και ο λόγος που οι ηλιακές εκλείψεις είναι σπάνιες. Το φαινόμενο έχει ήδη ξεκινήσει στο Μεξικό, ενώ το livestream θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ στις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Εμείς προτείνουμε να δείτε το livestream της NASA για την ολική έκλειψη Ηλίου, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο. Παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες για πειράματα και μελέτες, που μπορούν να γίνουν μόνο κατά μια ολική έκλειψη, κάτι που έχουμε καλύψει σε άλλο μας άρθρο στο Techmaniacs.gr.

Η ολική ηλιακή έκλειψη μπορεί να λύσει ένα περίεργο μυστήριο για τον Ήλιο!

Σήμερα στις 8:00 μ.μ. συντονιζόμαστε το livestream της NASA για να θαυμάσουμε κάτι πραγματικά μαγικό! Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο βίντεο παρακάτω:

Πηγή: NASA

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.