Μέχρι σήμερα, ακούμε συνεχώς για την τιμή των επερχόμενων flagship επεξεργαστών της Qualcomm, τον Snapdragon 875 και το πως τα 250 δολάρια που θα ζητά η εταιρεία θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των επερχόμενων ναυαρχίδων. Λίγο αργότερα, πληροφορίες ήθελαν κάτι τέτοιο να μην ισχύει, με την Qualcomm να μην ανεβάζει την τιμή τόσο πολύ και να περιορίζεται στα 220 δολάρια που και πάλι είναι πολλά.

Μεταξύ  των λύσεων που εξετάζει η Samsung είναι η χρήση του Snapdragon 865 στις αγορές που τα Galaxy smartphones διαθέτουν Snapdragon επεξεργαστές και όχι η μετάβαση στον 875 που θα βασίζεται στα 5nm. Έτσι και αλλιώς, ένας 875 είναι overkill, καθώς οι ήδη υπάρχοντες στην αγορά high end επεξεργαστές προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις για τους περισσότερους χρήστες.

Ωστόσο ένα άλλο σενάριο είναι η χρήση του Exynos σε όλες τις εκδόσεις του Galaxy S21 προκειμένου να μην αναγκαστεί να αυξήσει την τιμή των συσκευών της. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια κίνηση σίγουρα δεν αποτελεί και ό,τι καλύτερο για την εταιρεία, ιδίως μετά τα αρνητικά δημοσιεύματα όσον αφορά τον Exynos 990. Ο exynos 1000 που λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί, θα βασίζεται στα 5nm και αναμένεται να καταφθάσει και με AMD GPU.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.