Ένα χαρακτηριστικό που κάποτε ήταν μοναδικό για τα Google Pixel 6 θα μπορούσε σύντομα να είναι υποχρεωτικό για όλες τις συσκευές Android 12. Σύμφωνα με το Android Police, η Google θα μπορούσε να απαιτήσει όλες οι ROMs που βασίζονται σε Android 12 να περιλαμβάνουν υποστήριξη δυναμικού θέματος, είτε με κάποια λύση που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή, είτε με το Monet της Google – εάν η εταιρεία επιθυμεί να πληροί τις προϋποθέσεις για τις GMS. Οι OEM που δεν συμμορφώνονται ενδέχεται να μην είναι κατάλληλοι για GMS, ένα βασικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργικότητα πολλών εφαρμογών Google.

Το Monet της Google τροφοδοτεί το σύστημα των δυναμικών θεμάτων του Android 12, εξάγοντας πέντε τόνους από μια ταπετσαρία για χρήση σε όλη τη διεπαφή χρήστη και στις υποστηριζόμενες εφαρμογές. Δεν είναι σαφές εάν η Google θα απαιτήσει οι λύσεις των OEM να εξάγουν αποχρώσεις από την ταπετσαρία ή εάν οι χρήστες θα μπορούν απλώς να επιλέξουν οι ίδιοι ένα βασικό χρώμα.

Ορισμένοι OEM έχουν ήδη εφαρμόσει τις λύσεις τους. Το One UI 4 της Samsung περιλαμβάνει ήδη μια μηχανή δυναμικών θεμάτων, ενώ το MIUI 13 της Xiaomi έχει επίσης αυτές τις αλλαγές. Αρκετές εταιρείες έχουν επίσης δεσμευτεί να προσφέρουν υποστήριξη θεμάτων στις ROMs τους με μελλοντικές ενημερώσεις.

Σύμφωνα με την πηγή, η Google θα επιβεβαιώσει αυτήν την απαίτηση στις 14 Μαρτίου, δίνοντας στους OEM λίγο περισσότερο από ένα μήνα για να εφαρμόσουν τις αλλαγές. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργη προϋπόθεση για την πιστοποίηση GMS, είναι σημαντικό οι εφαρμογές της Google να φαίνονται και να έχουν παρόμοια αίσθηση σε όλες τις συσκευές, τόσο για τους χρήστες όσο και για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.