Η Google κυκλοφόρησε τη Beta 3 του Android 11 και το XDA Developers, που σκάλισε την νέα έκδοση του λειτουργικού, αποκαλύπτει όλα τα νέα χαρακτηριστικά, καθώς και το Easter egg του OS.

Ξεχωριστή περιοχή στις ειδοποιήσεις για τον Media Player

Όλες οι ειδοποιήσεις στο Android εμφανίζονται στο ίδιο σημείο. Στο Android 10 η Google βελτίωσε την ομαδοποίηση τους, για να μειώσει τον χώρο που καταλαμβάνουν. Τι ακριβώς έκανε; Όσες ειδοποιήσεις αφορούν την ίδια εφαρμογή ή αντίστοιχο στοιχείο του λειτουργικού εμφανίζονται σε μία καταχώρηση, για να τις δεις πατάς πάνω και επεκτείνεις την προβολή.

Στο Android 11 η Google βρήκε τρόπο να “ομαδοποιεί” τους Media Player. Αν ανοίξεις το VLC και βάλεις να παίζει μια ταινία και την ίδια ώρα ανοίξεις το Spotify και βάλεις μουσική, σε παλιότερες εκδόσεις Android θα βλέπεις δύο χωριστές ειδοποιήσεις. Όμως, στη νέα έκδοση του OS η Google δημιούργησε μία ειδική περιοχή κάτω από τα κουμπιά του Quick Settings στην οποία εμφανίζονται όλοι οι Media Player και μπορείς να μεταφέρεσαι από τον έναν στον άλλο με ένα απλό swipe.

Android 11 beta 3

Στη Beta 2 όλοι οι Media Player έμπαιναν αυτόματα σε αυτή τη νέα περιοχή, χωρίς ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει το παλιό σύστημα ειδοποιήσεων. Στη Beta 3, η εταιρεία πρόσθεσε ρύθμιση που επιτρέπει την απενεργοποίηση της νέας ομαδοποίησης.

Τα νέα Emojis και μικρές αλλαγές στο power μενού

Περιμέναμε πολύ καιρό για αυτό, αλλά υπήρχαν καθυστερήσεις λόγω του κορονοϊού. Επιτέλους, το όνειρο – λέμε τώρα – έγινε πραγματικότητα, η Beta 3 του Android 11 λανσάρει τα νέα emojis.

Η Google το παράκανε λίγο με το power menu, στο Android 11, και πρόσθεσε ένα σωρό συντομεύσεις για ότι μπορείς να φανταστείς. Για να αποσυμφορήσει την κατάσταση, αποφάσισε να ενώσει το restart με το power off σε ένα κουμπί. Όταν πατάς το “Power” βλέπεις ένα μενού που επιτρέπει την επανεκκίνηση ή το κλείσιμο του κινητού.

Android 11 beta 3

Αυτό είναι το Easter egg

Επιτέλους, είδαμε το Easter egg του Android 11! Η διαδικασία είναι κλασική, πας “Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Έκδοση Android” και πατάς μερικές φορές στην έκδοση.

Στο Android 11 εμφανίζεται ένα πράσινος κύκλος με αρκετές τελείες. Αυτός ο κύκλος είναι ένα κλασικό dial σαν αυτό που είχαν τα τηλέφωνα πριν μερικές δεκαετίες. Το γυρνάς τρεις φορές προς τη φορά του ρολογιού, οι τελείες μεγαλώνουν, και στο κάτω μέρος της οθόνη βλέπεις μία γάτα. Πατάς τη γάτα και είσαι έτοιμος.

Αν τα έκανες όλα σωστά, στο νέο power menu θα εμφανιστεί μία γάτα, από εκεί αποκτάς πρόσβαση σε ένα minigame, που δεν είναι άλλο από το γατοπαίχνιδο που υπάρχει στο Android Nougat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.