Μπροστά στους περιορισμούς των ΗΠΑ, η Huawei δεν το έχει βάλει κάτω. Η κινεζική εταιρεία εξετάζει να αυξήσει τις επενδύσεις ακόμη περισσότερο στα δικά της λειτουργικά συστήματα, όπως το Harmony OS και το EulerOS, προκειμένου να θέσει τις βάσεις που θα της επιτρέψουν να έχει το δικό της οικοσύστημα και στη συνέχεια να επεκταθεί.

Από την είσοδό της στη blacklist το 2019, η Huawei προσπαθεί να περιορίσει την εξάρτησή της από την Αμερικανική τεχνολογία. Έχει βάλει σημαντικούς πόρους στο Harmony OS, ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για φορητές συσκευές, Internet of Things, ενώ με το EulerOS έχει σαν στόχο την enterprise αγορά. Είναι τα σημεία στα οποία θα επενδυθούν δισεκατομμύρια κεφάλαια και εργατικό δυναμικό.

Εκείνο παράλληλα που κάνει τη στρατηγική της Huawei να ξεχωρίζει, είναι το άνοιγμα του λειτουργικού συστήματος σε συνεργάτες της. Στη Κίνα μόνο το Harmony OS εξοπλίζει πάνω από 30 άλλα λειτουργικά συστήματα και διαθέτει βάση χρηστών πάνω από 600 εκατομμύρια. Η τακτική αποδίδει με πολλούς συνεργάτες της βιομηχανίας να έχουν ήδη ξεκινήσει το migration στο Huawei Cloud.

H Huawei επισημαίνει ότι η περίπτωση της διαμάχης με τις ΗΠΑ αποτελεί ευκαιρία καινοτομίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.