Σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μας, όσον αφορά το εξής: H διατήρηση ως επτασφράγιστο των τεχνικών χαρακτηριστικών κάποιας επερχόμενης συσκευής εκ μέρους των εταιρειών, ποτέ δεν ήταν δυσκολότερη όσο είναι σήμερα. Σε αυτό άλλωστε συμβάλλει και η ύπαρξη πολλών ιστοσελίδων ενημέρωσης. Κάτι τέτοιο ισχύει και με τον επερχόμενο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 855.

Επρόκειτο να αποτελέσει το επόμενο big thing της εταιρείας, και θα είναι ένας από τους επεξεργαστές που θα δούμε στο εσωτερικό του Galaxy S10 και όχι μόνο. Η Qualcomm προς το παρόν δεν έχει προβεί στην επίσημη ανακοίνωση ανακοίνωση του ωστόσο όμως ήδη εργάζονται πάνω σε αυτό. Και η απόδειξη είναι ορισμένες περιγραφές που βρίσκουμε στο LinkedIn. Το επίσημο ντεμπούτο του έχει οριστεί για το 2019.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που αναμένουμε στον snapdragon 855 σε σχέση με τον 845, είναι και η μετάβαση σε μία νέα αρχιτεκτονική η οποία θα καταναλώνει μικρότερα ποσά ενέργειας. Αν και ο Snapdragon 845 έχει κατασκευαστεί βάσει της αρχιτεκτονικής των 10 nm, το επόμενο Snapdragon chip, θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση στα 7nm. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ θα μειώσει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας.

Θυμηθείτε όμως ότι όλα αυτά προς το παρόν είναι φήμες, τα στοιχεία όμως μας οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, η Qualcomm μόλις πρόσφατα προέβη στην επίσημη παρουσίαση του X24 modem, ένα 7nm LTE chip, ικανό να παρέχει ταχύτητες download των 2Gbps. Το συγκεκριμένο modem, αναμένεται να βρίσκεται στο εσωτερικό του snapdragon 855. Και πάλι έχουν εντοπιστεί πολλές αναφορές του SDM855 και X24 στο LinkedIn από εργαζόμενους της Qualcomm.

Ωστόσο περισσότερα στοιχεία, για τον snapdragon 855 δεν γνωρίζουμε προς το παρόν. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τον αριθμό των πυρήνων και για τις επιδόσεις της κάρτας γραφικών, το σίγουρο όμως είναι ότι θα υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας καθώς και τεχνική νοημοσύνη όπως και μηχανική μάθηση σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη με τη συσκευή του. Ωστόσο δεν θα πρόκειται για ένα 5G chip. Αν και υποστηρίζει γρήγορες ταχύτητες, δεν αγγίζει αυτές του 5G. Βέβαια ίσως εμφανιστεί σε 5G συσκευές, καθώς η softbank αναφέρεται σε έναν Snapdragon 855 ο οποίος θα περιλαμβάνει και το X50 5G modem της Qualcomm.

Ποιες όμως είναι εκείνες οι συσκευές τις οποίες θα τοποθετηθεί;

Αν και δεν είναι τίποτα σίγουρο προς το παρόν, η πρώτη συσκευή στην οποία θα κάνει το ντεμπούτο του είναι το Galaxy S10. Φυσικά, θα ακολουθήσουν οι εταιρείες LG, Sony, Moto, Nokia και OnePlus, ενσωματώνοντάς το στις δικές τους προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.