Το Galaxy A54 5G ξεπερνά τους προκατόχους του και εισάγει νέες λειτουργίες που η Samsung συνήθιζε να προσφέρει με πιο ακριβά smartphones. Εκτός από τον βελτιωμένο σχεδιασμό και την καλύτερη ποιότητα κατασκευής, η εταιρεία έδωσε στο Galaxy A54 και μια χούφτα αναβαθμίσεις στην κάμερα και την επεξεργασία φωτογραφιών που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα έρχονταν σε τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Galaxy A54 5G πριν από το τέλος του μήνα σε ορισμένες αγορές και στις αρχές Απριλίου σε ακόμα περισσότερες. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τις βελτιώσεις επιπέδου ναυαρχίδας που υποτίθεται ότι διαθέτει, σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλες τις λεπτομέρειες.

Οι υποψήφιοι αγοραστές που θα προχωρήσουν στην απόκτηση του Samsung Galaxy A54 5G θα επωφεληθούν από όλες τις παρακάτω προηγμένες λειτουργίες κάμερας και επεξεργασίας φωτογραφιών.

  • AI Image Enhancer: Αυτή η λειτουργία κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται πιο ζωντανές και λιγότερο βαρετές, αξιοποιώντας την AI για να βελτιώσει τα χρώματα, την αντίθεση, και πολλά άλλα.
  • Αυτόματο καδράρισμα: Ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία θέασης και επιτρέπει στην κάμερα να ζουμάρει σε έως και πέντε άτομα κατά την εγγραφή βίντεο.
  • Αυτόματη νυχτερινή λειτουργία: Επιτρέπει στην εφαρμογή Κάμερα να μετράει την ποσότητα φωτός γύρω από αντικείμενα και να μεταβαίνει αυτόματα σε Νυχτερινή λειτουργία.
  • Nightography: Έτσι αποκαλεί η Samsung την ικανότητα των καμερών της να δέχονται αρκετό φως για να καταγράφουν καθαρές εικόνες τη νύχτα ή σε συνθήκες κακού φωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση, ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μεγαλύτερα εικονοστοιχεία. Ο αισθητήρας του Samsung Galaxy A54 5G μπορεί να καταγράφει ζωντανές φωτογραφίες και βίντεο χάρη στην αύξηση του μεγέθους των εικονοστοιχείων κατά 56% (εικονοστοιχεία 1.0 μm).
  • Βελτιωμένο OIS και VDIS: Το Galaxy A54 5G διαθέτει μεγαλύτερη γωνία OIS (οπτική σταθεροποίηση εικόνας), αναβαθμισμένη από 0.95 μοίρες σε 1.5 μοίρες. Επιπλέον, βελτιώνει το VDIS (Video Digital Image Stabilization) με υψηλότερη συχνότητα 833Hz, από 200Hz στο μοντέλο Galaxy A53.
  • Νυχτερινή λειτουργία χωρίς κούνημα: Χάρη στο βελτιωμένο OIS και το VDIS, το Galaxy A54 5G διαθέτει αυτό που η Samsung αποκαλεί “No Shake Night Mode”, επιτρέποντας στην κάμερα να αποτυπώνει φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, με περισσότερο φως, και λιγότερο θόλωμα. Παρομοίως, το A54 5G υπόσχεται σταθερή εγγραφή βίντεο χωρίς ανεπαίσθητο κούνημα και εφέ από το φως.
  • Object Eraser: Αυτή η λειτουργία της Συλλογής ανακοινώθηκε το 2021 με την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S21. Τώρα έρχεται στο Galaxy 54 5G και επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν άμεσα ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις φωτογραφίες τους με ένα απλό πάτημα στην οθόνη.
  • Επανασχεδιασμός φωτογραφιών και GIF: Η σειρά Galaxy S23 εισήγαγε νέες λειτουργίες της Συλλογής στο One UI 5.1, όπως το βελτιωμένο remastering των φωτογραφιών και των GIF. Και πάλι, αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται τώρα στο Samsung Galaxy A54 5G. Η εφαρμογή Συλλογή για το Galaxy A54 5G μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητες σκιές και αντανακλάσεις από τις φωτογραφίες και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν remastering στα GIF και να απαλλαγούν από το θόρυβο που συχνά συνδέεται με αυτή τη μορφή εικόνας.
  • Ακριβής εστίαση: Το Galaxy A54 5G αναβαθμίζει την PDAF (αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης) σε αυτόματη εστίαση όλων των pixel (η οποία είναι ουσιαστικά Dual Pixel PDAF). Η λύση αυτόματης εστίασης που χρησιμοποιούσε το Galaxy A53 είχε αναλογία εικονοστοιχείων AF 3% για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και 12% για φωτογραφίες τυπικής ανάλυσης. Τώρα, το Galaxy A54 5G μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα pixel για αυτόματη εστίαση. Στην πράξη, η αυτόματη εστίαση θα πρέπει να είναι ταχύτερη, πιο ακριβής και να χειρίζεται καλύτερα τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Χάρη σε αυτές τις προσθήκες, το νέο Galaxy A54 5G της Samsung φαίνεται πραγματικά να ξεπερνάει το επίπεδο του. Αλλά αυτές οι αναβαθμίσεις της κάμερας και της συλλογής δεν είναι οι μόνες που κάνουν το Galaxy A54 5G να ξεχωρίζει από τον προκάτοχό και τους ανταγωνιστές του.

Μεταξύ άλλων, η Samsung έδωσε στο Galaxy A54 5G ένα πίσω πάνελ από Gorilla Glass, ενώ η συσκευή επωφελείται από ένα μοτέρ απτικής ανάδρασης άξονα X, το οποίο μπορεί επιτρέπει στο τηλέφωνο να προσφέρει μια high-end εμπειρία.

Ωστόσο, αυτές οι αναβαθμίσεις δεν έρχονται δωρεάν και το Galaxy A54 5G κοστίζει ελαφρώς περισσότερο από τον προκάτοχό του. Όσο για το αν αξίζει ή όχι, αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να μάθουμε και θα σας μεταφέρουμε με το αναλυτικό review μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ‘Ηδη το Samsung Galaxy A53 5G είναι εξαιρετικό κινητό. Αν κρατηθεί η τιμή στα ίδια περίπου επίπεδα, θα είναι πολύ καλή ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.