Οκτώ χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία, η εφαρμογή OASA Telematics του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση, η οποία φέρνει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση, οι κάτοχοι συσκευών iOS έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτές τις νέες λειτουργίες, ενώ η έκδοση για συσκευές Android αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σύντομα.

Μία από τις πιο εμφανείς αλλαγές είναι η δυνατότητα για τους χρήστες iPhone να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις επόμενες αφίξεις στις στάσεις, ακόμα και όταν η εφαρμογή είναι κλειστή. Επιπλέον, ο χρήστης λαμβάνει ειδοποιήσεις τα τελευταία τρία λεπτά πριν την άφιξη του λεωφορείου.

Η εφαρμογή έχει επίσης εμπλουτιστεί με έναν βελτιωμένο χάρτη που εμφανίζει τις πλησιέστερες στάσεις στην τοποθεσία του χρήστη, καθώς και με dark mode για βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια εξέλιξης του συστήματος τηλεματικής, η ΟΑΣΑ ξεκίνησε την τοποθέτηση αυτοκόλλητων με κωδικούς QR σε 7.500 στάσεις λεωφορείων, επιτρέποντας στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τις αφίξεις των επόμενων λεωφορείων. Επιπλέον, προγραμματίζεται η προμήθεια 500 νέων “έξυπνων στάσεων”, που περιλαμβάνουν οθόνες δρομολογίων για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η τεχνολογική αναβάθμιση του συστήματος τηλεματικής αποτελεί μέρος μιας σύμβασης ΣΔΙΤ που υπεγράφη το 2014 και λειτουργεί από το 2016. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η ΟΑΣΑ διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση και εξέλιξη των υπηρεσιών της προς όφελος των επιβατών της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στις έξυπνες στάσεις θα πρέπει να φυλάνε την κάθε οθόνη για να μην κολάνε διάφορες αφίσες ή διαφημιστικά ήνα τις καταστρέφουν διάφοροι περίεργοι..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.