Μια οικογένεια έκανε μήνυση στην Google, μετά τον θάνατο του 47χρονου συζύγου και πατέρα. Σύμφωνα με την οικογένεια, το Google Maps έδωσαν οδηγίες προς το σπίτι του, με την διαδρομή να περνάει από μία γέφυρα η οποία όμως είχε καταρρεύσει από το 2013. Ο εκλιπόντας Philip Paxson, γύριζε σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2022, από τα ένατα γενέθλια της κόρης του και μέσα στο σκοτάδι δεν είδε την γέφυρα που είχε πέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gizmodo, η αγωγή έγινε εκ μέρους της χήρας του Paxson. Σύμφωνα με την αγωγή, “Οι οδηγίες από το Google Maps οδήγησαν λανθασμένα τον άνδρα στον θάνατό του, από την γκρεμισμένη γέφυρα”. Ο Paxson και οι οικογένειά του μόλις είχε μετακομίσει στην Hickory της Βόρειας Καρολάινα, οπότε ο χρήστης δεν είχε καλή γνώση της περιοχής και βασιζόταν στο Google Maps για τις μετακινήσεις του. Όμως εκείνο το βράδυ, το παχύ σκοτάδι και η βροχή, δεν του προσέφεραν καλή ορατότητα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην δει την γκρεμισμένη γέφυρα και να πέσει στο κενό. Μάλιστα οι ντόπιοι, ονομάζουν αποκαλούν την γέφυρα, ως “Γέφυρα για το πουθενά”, εδώ και μια δεκαετία.

Οι αρχές που βρήκαν την σωρό του Paxson, αναφέρουν πως δεν υπήρχε σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς για την πεσμένη γέφυρα. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι πολίτες του Hickory έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με την Google πολλές φορές, ώστε να μην βγάζει διαδρομές από την γέφυρα, όμως οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Οι κατασκευαστές της Γέφυρας, που είναι και αυτοί κατηγορούμενοι, αμέλησαν να βάλουν σήμανση για την πεσμένη γέφυρα, ενώ οι πολίτες ζητάνε εδώ και 9 χρόνια την επισκευή της.

Ο δικηγόρος της οικογενείας, Robert W. Zimmerman, δήλωσε:

“Για 9 χρόνια οι κοινότητα του Hickory τέθηκε άσκοπα και χωρίς νόημα σε κίνδυνο, όταν μια οδική γέφυρα κατέρρευσε το 2013 και όταν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο αρνήθηκε να διορθώσει τους αλγόριθμους χαρτογράφησης παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις. Ανακαλύψαμε ότι οι Χάρτες Google παρέσυραν οδηγούς όπως ο κ. Paxson σε αυτόν τον κατεστραμμένο δρόμο για χρόνια, παρά το γεγονός ότι έλαβαν παράπονα από το κοινό που απαιτούσαν από την Google να διορθώσει τον χάρτη και τις οδηγίες της για να επισημάνει τον δρόμο ως ΚΛΕΙΣΤΟ. Η χήρα του Philip, Alicia είναι ανένδοτη ότι κάνουμε τα πάντα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βεβαιωθεί ότι ένας ακόμα τραγικός εφιάλτης δεν μπορεί να συμβεί σε άλλη οικογένεια.”

Καλό θα είναι να προσέχουμε περισσότερο τον δρόμο και να βασιζόμαστε λιγότερο στην πλοήγηση του Google Maps. Όπως και σε εμένα έχει συμβεί να με βγάλουν οι χάρτες σε τοποθεσίες που δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν αυτοκίνητα, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος είναι τεράστιος. Έχουμε πάντα τα μάτια μας ανοιχτά στον δρόμο, γιατί δεν θέλουμε να λείψει κανένας σας!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.