Η Samsung ανακοίνωσε το νέο panel της στις 7.6 ίντσες, για το επόμενο foldable τηλέφωνό της. Η νέα οθόνη πήρε πιστοποίηση από το Πρότυπο μεθόδου δοκιμής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, πιο γνωστό ως MIL-STD-810. Αυτό σημαίνει πως η οθόνη μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ζημιές σε σκληρές συνθήκες, όπως ακραίες αλλαγές στην θερμοκρασία και σοκ από πτώσεις.

Η Samsung αποκάλυψε πως είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που αποκτά τέτοια πιστοποίηση στρατιωτικού επιπέδου, σε αναδιπλούμενη OLED οθόνη.

Κάθε συσκευή που περνάει από αυτή την πιστοποίηση πρέπει να λειτουργεί και σε ακραίες συνθήκες, όπως λειτουργία μετά από τέσσερις ώρες καλυμμένη από ένα φύλλο πάγου 6mm, μετά από ψεκασμό με νερό στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η οθόνη της Samsung συνέχισε να λειτουργεί με κυμαινόμενη θερμοκρασία περιβάλλοντος, μεταξύ -32 kai +63 βαθμών, για δύο ώρες σε κάθε θερμοκρασία. Για να περάσει τα τεστ η οθόνη έπρεπε να τα ολοκληρώσει τρεις φορές συνεχόμενα.

Στις δοκιμές περιλαμβάνονται και 26 πτώσεις από τα 1.22 μέτρα, που είναι και ο μέσος όρος πτώσεων από το ύψος της κοιλιάς μας. Στη συνέχεια το πάνελ μπήκε σε συσκευή περιστροφών υψηλής ταχύτητας, όπου άντεξε πιέσεις 10.5G.

Xiaomi 14 Ultra: Υπόσχεται κάμερα από άλλον πλανήτη

Εκπρόσωπος της Samsung Display δήλωσε στα κορεατικά μέσα ενημέρωσης πως οι αναδιπλούμενες οθόνες δεν στερούνε ανθεκτικότητας, κάτι που ήταν η ανησυχία αρκετών μέχρι σήμερα. Αυτή η πιστοποίηση θα ανοίξει τις πόρτες για ευρύτερες εφαρμογές των αναδιπλούμενων οθονών σε αρκετές συσκευές στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.