Όλοι ξέρουν το AnTuTu σαν ένα app που βοηθά στο να μετράς πόσο γρήγορο είναι το smartphone σου. Όμως, αυτοί που κρύβονται πίσω από το app αναλύουν όλα τα δεδομένα που μαζεύει και κάθε μήνα δημοσιεύουν τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς.

Επίσης, το AnTuTu βγάζει πολλές άλλες αναφορές και μία από αυτές έχει σχέση με τα specs που επιλέγουν πιο συχνά οι χρήστες των Android smartphones. Αυτή η αναφορά δημοσιεύεται κάθε τρεις μήνες, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι επέλεξαν οι χρήστες το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

antutu-users-q2-2021

Το AnTuTu ξεκινάει με τις οθόνες και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει το 28,2% των χρηστών Android έχουν κινητά με 6,7 ίντσες οθόνη. Το μικρότερο ποσοστό το έχουν οι 6,1 και 5,5 ιντσών οθόνες, αφού μόνο το 2,1% (4,2% σύνολο) των χρηστών τις επιλέγει. Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, μέχρι ένα βαθμό φταίνε και οι κατασκευαστές που κυκλοφορούν κυρίως 6+ ιντσών κινητά και πλησιάζουν συχνά τις 6,7 ίντσες.

antutu-users-q2-2021

Ένα άλλο chart που αξίζει να σχολιάσουμε είναι το μέγεθος της RAM. Το 35,7% των χρηστών Android διαλέγουν κινητά με 6G μνήμη RAM, ενώ τα 12GB έχουν μόνο 8,5%. Όμως, το ποσοστό που μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι το μικρότερο από όλα, είναι το 1,4% των 2GB. Τα 12GB τα βρίσκεις κυρίως σε ιδιαίτερα ακριβά smartphones που δεν τα επιλέγουν συχνά οι χρήστες, λόγο του κόστους τους.

antutu-users-q2-2021

Ενδιαφέρον έχει και το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που προτιμούν οι χρήστες Android, αν και πάλι παίζει μεγάλο ρόλο το κόστος του κινητού. Οι περισσότεροι αγοράζουν smartphone με 128GB, ενώ υπάρχει και ένα 0,8% που διαλέγει συσκευές με 16GB.

antutu-users-q2-2021

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Το Android 10 έχει βγει στην αγορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο – εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η μετάβαση στο Android 11. Το Android 10 έχει ποσοστό 40,5% από 63,9% που είχε το προηγούμενο τρίμηνο και το Android 11 είδε άνοδο καθώς πλέον το τρέχουν το 51,6% των συσκευών. Αυτό δείχνει ότι οι κατασκευαστές προχωρούν στην αναβάθμιση των συσκευών τους με γρήγορους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.