Όλοι ξέρουν το AnTuTu σαν ένα app που βοηθά στο να μετράς πόσο γρήγορο είναι το smartphone σου. Όμως, αυτοί που κρύβονται πίσω από το app αναλύουν όλα τα δεδομένα που μαζεύει και κάθε μήνα δημοσιεύουν τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς.

Επίσης, το AnTuTu βγάζει πολλές άλλες αναφορές και μία από αυτές έχει σχέση με τα specs που επιλέγουν πιο συχνά οι χρήστες των Android smartphones. Αυτή η αναφορά δημοσιεύεται κάθε τρεις μήνες, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι επέλεξαν οι χρήστες το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Το AnTuTu ξεκινάει με τις οθόνες και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει το 17,4% των χρηστών Android έχουν κινητά με 6,4 ίντσες οθόνη. Το μικρότερο ποσοστό το έχουν οι 5,8 ιντσών οθόνες, αφού μόνο το 2,7% των χρηστών τις επιλέγει. Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, μέχρι ένα βαθμό φταίνε και οι κατασκευαστές που κυκλοφορούν κυρίως 6+ ιντσών κινητά.

Antutu Report on Global Mobile Phone Users Preferences Q2 2020

Ένα άλλο chart που αξίζει να σχολιάσουμε είναι το μέγεθος της RAM. Το 33,9% των χρηστών Android διαλέγουν κινητά με 6G μνήμη RAM, ενώ τα 12GB έχουν μόνο 5,4%. Όμως, το ποσοστό που μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι το μικρότερο από όλα, είναι το 3,4% των 2GB. Τα 12GB τα βρίσκεις κυρίως σε smartphone που κοστίζουν γύρω στα 1.000 ευρώ. Πόσοι θα πάρουν τόσο ακριβό τηλέφωνο;

Ενδιαφέρον έχει και το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που προτιμούν οι χρήστες Android, αν και πάλι παίζει μεγάλο ρόλο το κόστος του κινητού. Οι περισσότεροι αγοράζουν smartphone με 128GB, ενώ υπάρχει και ένα 2,1% που διαλέγει συσκευές με 16GB.

Antutu Report on Global Mobile Phone Users Preferences Q2 2020

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Το Android 10 έχει βγει στην αγορά εδώ και 9 μήνες, και όμως το 30,6% των smartphone που πέρασαν από το AnTuTu τρέχει ακόμα Android 9. Βέβαια, η αύξηση ήταν τεράστια, σε σχέση με το 56,3% του Ιουνίου. Η τελευταία έκδοση του OS έχει ποσοστό 60,3% από 28,6% που είχε τον Ιούνιο και το Android 8 έπεσε στο 5,1% από το 7,7%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.