Μια νέα αναφορά μας έδωσε ίσως τις πρώτες λεπτομέρειες για τα flagship smartphones επόμενης γενιάς της Google – τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro – συμπεριλαμβανομένων των κωδικών ονομάτων, του επεξεργαστή που θα έχουν, και του μόντεμ τους.

Το 9toGoogle πέρυσι εντόπισε μια αναφορά σε μια νέα έκδοση του chip που τροφοδοτεί αυτήν τη στιγμή τη σειρά Pixel 6. Το Tensor επόμενης γενιάς με την κωδική ονομασία “Cloudripper”, έφερε τον αριθμό μοντέλου GS201 και αναμένεται να τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 7.

Το Android 13 DP1 έφερε στο φως ορισμένες περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω chip, μαζί με άλλα στοιχεία. Μια αξιόπιστη πηγή εντόπισε ότι το chip GS201 θα διαθέτει ένα ακυκλοφόρητο μόντεμ της Samsung με αριθμό μοντέλου “g5300b”.

Εντωμεταξύ, το Pixel 6 έρχεται με το “g5123b”, το οποίο είναι το Exynos Modem 5123. Δεδομένης της συσχέτισης, είναι πιθανό ότι το μόντεμ που δεν έχει κυκλοφορήσει είναι στην πραγματικότητα το Exynos Modem 5300 και θα το δούμε στο νέο Tensor.

Ο κώδικας αποκάλυψε επίσης τρία επιπλέον κωδικά ονόματα συσκευών που σχετίζονται με το Exynos Modem 5300. Δύο από αυτά είναι το “Cheetah” και το “Panther” και πιθανότατα αντιπροσωπεύουν τα Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι η προφανής αναφορά αιλουροειδών στα κωδικά ονόματα. Κάθε συσκευή Pixel και Nexus που προηγήθηκε της σειράς Pixel 6 είχε κωδικές ονομασίες που αφορούσαν τα ψάρια ή άλλη θαλάσσια ζωή. Τα Pixel 6 και 6 Pro άλλαξαν την τάση επιλέγοντας τα κωδικά ονόματα «Oriole» και «Raven», αντίστοιχα, που είναι πουλιά.

Από αυτό, μπορεί να ειπωθεί ότι η Google πιθανώς αλλάζει το σχήμα κωδικών ονομάτων σε γενεαλογική βάση, αν και θα χρειαζόταν μερικές ακόμη γενιές τηλεφώνων Pixel για να γνωρίζουμε κάτι τέτοιο με βεβαιότητα.

Εκτός από τα παραπάνω, δεν υπάρχουν πολλά γνωστά στοιχεία για τα Google Pixel 7 και 7 Pro που θα κυκλοφορήσουν φέτος το φθινόπωρο, αλλά περιμένουμε να μάθουμε περισσότερο όσο πλησιάζει η ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.