Αμέσως λίγο μετά την κυκλοφορία του Xperia XZ2, η Sony προέβη στην παρουσίαση μιας νέας συσκευής, το Xperia XZ3. Όντας ένας πρωτοπόρος στην αγορά αισθητήρων, πάντα ελπίζαμε ότι η Sony θα προσφέρει ορισμένα από τα καλύτερα καμεροκινητά της αγοράς. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ιδίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τι συμβαίνει όμως με το Xperia XZ3; Θα αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα;

Η Sony χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία σαν το Xperia XZ2 με τον IMX400 ExmoreRS,  ένας αισθητήρα των 13MP που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία με f/2.0 aperture. Η Sony χρησιμοποιεί όμως πιο σύγχρονη τεχνολογία pixel που θα παρέχει καλύτερα αποτελέσματα.

Σε πολύ καλό φωτισμό το Xperia XZ3 παρέχει πολύ όμορφες φωτογραφίες. Η κάμερα, κάνει πολύ καλή δουλειά. Αναπαράγει τις λεπτομέρειες με πολύ καλό τρόπο, ακόμη και σε πολύπλοκες σκηνές και σκιές χρώματος. Αλλά και η έκθεση είναι πολύ καλή.

Το bokeh effect είναι και αυτό πολύ καλό. Ένας έμπειρος χρήστης μπορεί να καταλάβει τη σημασία του βάθους, ως προς την επίτευξη ενός όμορφου bokeh effect, αλλά ένας αρχάριος χρήστης θα μπερδευτεί ως προς το πως να χρησιμοποιήσει το feature. Η εφαρμογή της κάμερας, αναφέρει το μήνυμα  “impossible to blur the background” – αδύνατο το θόλωμα του background, ακόμη και σε περιπτώσεις που μπορεί να γίνει. Αρκετά συχνά, όταν τραβάς μια φωτογραφία με bokeh, υπάρχει μια περιοχή που δεν θολώνεται και η οποία θα έπρεπε (αλλά και το αντίστροφο). Ένα Pixel 2 ή ένα Huawei P20 Pro είναι πολύ καλύτερο εδώ στην ενσωμάτωση αυτού του feature.

Σε πιο σκοτεινά περιβάλλοντα, φυσικό είναι να χάσετε ορισμένη ποιότητα. Αν και η φωτογραφίες σε γενικές γραμμές διατηρούν καλή ποιότητα, δεν είναι στα ίδια επίπεδα αυτή με ορισμένους ανταγωνιστές. Θα νιώσετε την έλλειψη του σταθεροποιητή και η κάμερα επιλέγει μικρότερα exposure times που αλλάζει την ευαισθησία iSO και οδηγεί σε λίγο θόρυβο. Ωστόσο, ένας μέσος χρήστης θα ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα.

Τις selfie αναλαμβάνει έναν αισθητήρας των 13MP με f/1.9 aperture, ενώ την παρουσία κάνει αισθητή και το HDR. Στη πράξη οι selfies είναι πολύ καλές σε σωστό φωτισμό, ενώ η ποιότητα ελάχιστα μειώνεται σε πιο σκοτεινά περιβάλλοντα. Ίσως θα χρειαστεί να λάβετε μια selfie δυο φορές, καθώς η εστίαση μπορεί να μην είναι η ιδανικότερη. Να τονίσουμε, ότι το bokeh effect είναι και εδώ παρόν για την selfie κάμερα.

Όσον αφορά τα βίντεο, το Xperia XZ3 διαθέτει το 1000 fps slow-motion mode των προκατόχων. Η ανάλυση έχει μειωθεί στα 720p και χωρίς να προκαλεί κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, θα συναντήσεις κάποιον ελάχιστο θόρυβο. Και πάλι, ο μέσος χρήστης θα μείνει ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα ενώ και ένας ερασιτέχνης φωτογράφος δεν θα διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα.

Μπορείτε να δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση

Συμπερασματικά, η Sony έχει κάνει μεγάλα άλματα στο χώρο της φωτογραφίας και αν και σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να φθάσει τα Note 9, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις φωτογραφίες που μας προσφέρει. Εκεί που χρειάζεται να βελτιωθεί λίγο είναι στο σκοτάδι αλλά σε γενικές γραμμές το XZ3 έχει μια πολύ καλή κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.