Του Abhijeet Mishra, sammobile.com

Το Galaxy A7 είναι ένα από τα πρώτα smartphones της Samsung που έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με σαρωτή αποτυπωμάτων, ενσωματωμένο στο πλάι και πιο συγκεκριμένα στο power button. Η Samsung θεώρησε ότι αποτελεί μια καλή ενδιάμεση λύση να τοποθετήσει το σαρωτή στο πλάι της συσκευής. Το sammobile είχε αποκτήσει στα χέρια του για λίγες ημέρες το Galaxy A7 και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Αρχικά, να σημειωθεί, ότι ο σαρωτής λειτουργεί το ίδιο καλά και το ίδιο γρήγορα όπως και ο μπροστινός ή οπίσθιος. Το Galaxy A7 είναι πολύ λεπτό και ο σαρωτής αποτυπωμάτων έχει τη μικρότερα επιφάνεια που συναντάμε σε smartphone της Samsung. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα επακριβής στο πάτημά σου. Η πρόταση εδώ είναι να μετακινείς το δάκτυλο όσο πιο πολύ μπορείς όταν πας να καταχωρήσεις ένα νέο αποτύπωμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιο ανάγλυφο πάνω στο πλήκτρο, μια σημαντική παράλειψη εκ μέρους της Samsung, οπότε υπάρχει πιθανότητα να μην τον βρίσκεις εύκολα.

Πιθανόν να γνωρίζεις το feature που σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση στο notification shade με swipe down στο σαρωτή. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα σε μια νέα συσκευή, αλλά είναι καλύτερα να το κρατήσετε απενεργοποιημένο στο A7. Γιατί; Επειδή όταν χειρίζεστε το τηλέφωνο στη καθημερινή ζωή, είναι πολύ εύκολο τα δάκτυλα να αγγίξουν το power button. Ο αισθητήρας, το αναγνωρίζει αυτό σαν swipe και προχωρά στο να ανοίξει το notification shade.

Με όλη αυτή τη κριτική όσον αφορά τους σαρωτές και τη θέση που χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα η Samsung, είναι ευχάριστο να βλέπουμε μια εταιρεία να εξετάζει εναλλακτικές. Η τοποθέτηση του σαρωτή στο πλάι, μας προσφέρει ένα καθαρό πίσω μέρος, ενώ και η όψη του power button είναι πιο ελκυστική. Φυσικά, υπάρχει χώρος για βελτίωση. Το να διαχωρίσεις τον figerprint scanner από το power key θα σου επέτρεπε να βλέπεις την lock screen χωρίς να ξεκλειδώνεις το smartphone σου. Η επιλογή για double tap στην οθόνη για το “ξύπνημα” της συσκευής θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και είναι κάτι που η Samsung μπορεί να προσθέσει με μελλοντικό software update. Αυτό που δεν μπορεί να λυθεί, είναι η μικρότερη περιοχή του σαρωτή, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί το λεπτό τηλέφωνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.