Η Canalys δημοσίευσε ένα άκρως ανησυχητικό report για την αγορά των smartphone συσκευών το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Οι πωλήσεις μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου σημείωσαν πτώση 9%, λόγω μειωμένης ζήτησης και οικονομικής αβεβαιότητας.

Η Samsung παρέμεινε ως ο κορυφαίος κατασκευαστής το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Apple πήρε τη δεύτερη θέση από τη Xiaomi, λόγω των ισχυρών πωλήσεων των iPhone 13. Η μεσαία κατηγορία παρουσιάζει περισσότερες δυσκολίες από ό,τι αναμενόταν. Οι προτάσεις, άπειρες, ενώ οι πωλήσεις είναι ακόμη πιο υποτονικές, καθώς οι καταναλωτές τείνουν να αναζητούν ακόμη φθηνότερες συσκευές.

Η μείωση κατά 9% επηρεάζεται επίσης από την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση πριν από δώδεκα μήνες. Υπήρχε μια αύξηση της ζήτησης, μετά το δύσκολο 2020, ενώ σήμερα το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών πηγαίνει σε άλλα προϊόντα και αγαθά και όχι σε ηλεκτρονικά είδη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.