Η Tesla ανακοίνωσε τα στοιχεία του δεύτερου τρίμηνου του 2024, με την εταιρία να παράγει 410.831 και να παραδίδει 443.956 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο. Η παραγωγή μειώθηκε κατά 20.000 μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο., αλλά οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 15%. Ωστόσο, η διανομή είναι 4.8% χαμηλότερη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.  Η Tesla σημειώνει ότι «ανέπτυξε 9,4 GWh προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο, την υψηλότερη τριμηνιαία ανάπτυξη μέχρι σήμερα».

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν η πρώτη φορά από το 2020 που η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων είδε πτώσεις πωλήσεων από έτος σε έτος. Η Tesla τα έριξε στην κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Model 3, ισχυριζόμενη πως έκανε τον κόσμο να το περιμένει αντί να παραγγείλει όχημα. Παράλληλα αναφέρει πως το εργοστάσιο στο Fremont είχε διακοπές λειτουργίας, πως υπήρχαν προβλήματα με τις αποστολές μέσω της Ερυθράς Θάλασσάς, ενώ υπήρξε και μια εμπρηστική επίθεση στο Gigafactory της στο Βερολίνο. Μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζεται “Volcano Group” ανέλαβε την ευθύνη για τη διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο. Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη που έπρεπε να κλείσει για μία εβδομάδα μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Η Tesla αύξηση την τιμή του Model Y κατά  €1000 στις ΗΠΑ και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την 23η Ιουλίου για να δούμε αν επηρεάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου.

Το νέο supercar της BYD θέλει να σπάσει το ρεκόρ στο Nurburgring! Είναι κόλαση!

Νωρίτερα φέτος, ο Elon Musk ανακοίνωσε πως θα έρθει ένα ηλεκτρικό όχημα με χαμηλότερο κόστος. Η κυκλοφορία του αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Την ίδια στιγμή, κινέζικες εταιρίες όπως η BYD σημειώνουν ραγδαία αύξηση πωλήσεων και εσόδων, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες από την χώρα μπαίνουν στον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Αναμένεται μεγάλη μάχη, με τους τελευταίους να παράγουν ποιοτικά, αλλά πιο φθηνά οχήματα σε σχέση με την Tesla. Για αυτό τον λόγο, ΗΠΑ και Ευρώπη, ανέβασαν τους δασμούς για τα κινέζικα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.