Η Samsung στην παρουσίαση των Galaxy S22 και S22 Plus, μας είπε πως οι οθόνες τους πέφτουν μέχρι και τα 10Hz σε στατικό περιεχόμενο για οικονομία στην μπαταρία, ενώ φτάνουν μέχρι και τα 120Hz.

Όμως ο κορεάτικος γίγαντας, κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση που αλλάζει την ελάχιστη συχνότητα από τα 10Hz στα 48Hz, πράγμα που κάνει την οθόνη πιο ενεργοβόρα σε στατικό περιεχόμενο.

Αρκετές συσκευές έχουν  την αυτόματη εναλλαγή του ρυθμού ανανέωσης στην οθόνη, αλλά οι περισσότερες κάνουν αυτόματα αλλαγή από τα 120Hz στα 60Hz. Αρκετές όμως οείοναι και οι ναυαρχίδες, ειδικά στην εποχή του Snapdragon 888, που ρίχνουν τον ρυθμό ανανέωση αρκετά χαμηλότερα. Μάλιστα στο S22 Ultra, πέφτει μέχρι το 1Hz όταν διαβάζουμε βιβλία ή βλέπουμε μια εικόνα.

Samsung Gaaxy S22 refresh rate

Μετά την τελευταία αναβάθμιση όμως, η οθόνη των S22 και S22 Plus πέφτει μέχρι τα 48Hz, που προφανώς είναι αρκετά παραπάνω από τα 10Hz που υποσχέθηκε η Samsung.

Αυτό μας ανησυχεί κάπως, καθώς το απλό S22 έχει μπαταρία μόλις 3700mAh και διανύουμε την εποχή του 5G, που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο. Η δυνατότητα να πέφτει ο ρυθμός ανανέωσης στα 10Hz θα βοηθούσε αρκετά σε θέματα αυτονομίας. Ελπίζουμε η αλλαγή αν είναι μόνο προσωρινή και να δούμε επόμενη αναβάθμιση που να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Άλλωστε η συσκευή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, οπότε έχει το περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις.

Πάντως στο S22 Plus που έχουμε αυτή την στιγμή στα χέρια μας, δεν έχει έρθει η εν λόγω αναβάθμιση ακόμα. Εν αναμονή λοιπόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.