Στις 10 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο αναβάθμισης του δικτύου κινητής, η NOVA (πρώην WIND) και η Q ανακοίνωσαν την έναρξη της σταδιακής απενεργοποίησης του δικτύου 3G σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργασίες απενεργοποίησης του δικτύου 3G συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Μαρτίου 2023.

Το φάσμα που απελευθερώνεται από την κατάργηση του 3G δικτύου, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων νέας γενιάς, 4G/4G+ και 5G, με στόχο την παροχή υψηλότερων ταχυτήτων, γρηγορότερης απόκρισης δικτύου και γενικότερα καλύτερης εμπειρίας Mobile Internet στους πελάτες συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής Nova, F2G & Q.

Η απενεργοποίηση του δικτύου 3G έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΠΕΡΙΟΧΗΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ 3G
Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ14/02/2023
Α. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ14/02/2023
ΘΡΑΚΗ14/02/2023
ΘΕΣΣΑΛΙΑ21/02/2023
ΗΠΕΙΡΟΣ21/02/2023
ΣΤΕΡΕΑ07/03/2023
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ07/03/2023
ΑΤΤΙΚΗ13/03/2023

 

Στο πλαίσιο απενεργοποίησης του 3G Δικτύου στις παραπάνω περιοχές, ενδέχεται, για λόγους αλληλεπίδρασης των συστημάτων, να επηρεαστεί η αποδοτικότητα της εν λόγω υπηρεσίας και στις γειτονικές περιοχές.

H πρόσβαση στο Mobile Internet θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυa 4G/4G+ ή 5G, με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Οι συνδρομητές Nova, F2G & Q που χρησιμοποιούν κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν σε όλα τα καταστήματα Nova. Στα ίδια σημεία, θα μπορούν επίσης να ελέγξουν εάν η συσκευή τους υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G και, εφόσον το επιθυμούν, να την αντικαταστήσουν επιλέγοντας μια νέα, μέσα από μια ευρεία γκάμα συσκευών 4G/4G+ και 5G.

Διευκρινίζεται ότι το δίκτυο 2G (με υπηρεσίες φωνής, γραπτών μηνυμάτων και δεδομένων) θα εξακολουθήσει να προσφέρεται, με αποτέλεσμα όσοι συνδρομητές διαθέτουν συσκευές που υποστηρίζουν αποκλειστικά υπηρεσίες 2G να μην επηρεάζονται από την τροποποίηση αυτή.

Οι συνδρομητές Συμβολαίου και Καρτοκινητής Nova, F2G & Q που χρησιμοποιούν συσκευή παλαιάς τεχνολογίας που υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G και επηρεάζονται από την κατάργηση του 3G δικτύου, έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία εφαρμογής της κατάργησης του 3G (εξαιρουμένων τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευής ή τερματικού εξοπλισμού ή οποιασδήποτε άλλης επιδότησης/έκπτωσης ή προσφοράς σύμφωνα με τους προ της τροποποίησης όρους της σύμβασης των συνδρομητών).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι συνδρομητές μπορούν να επισκεφθούν ένα κατάστημα του δικτύου Nova.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.